PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els afectats per l’esquerda al mur tornen als edificis

Els estudis efectuats mostren que no ha patit més moviment

Per Iván Álvarez

Edifici afectat a Fiter i Rossell
Edifici afectat a Fiter i Rossell | Tony Lara
El matrimoni i els treballadors de l’empresa Practisac, els afectats per l’aparició d’una esquerda a un mur ubicat a la part alta de Fiter i Rossell, al costat de la carretera dels Vilars, ja poden fer vida normal. Ahir al migdia, Protecció Civil els va comunicar que ja hi podien tornar a la normalitat. 
El seu director, Francesc Areny, va confirmar que «un cop es va comprovar que el mur no s’havia mogut ja vam comunicar als veïns que ja podien tornar a casa seva». En aquest sentit, Areny va afegir que «el matrimoni gran ja és a casa i els treballadors de l’empresa ja tornen a ocupar els seus llocs». Tot i aquesta bona noticia, el protocol segueix activat i, tal i com va explicar el responsable de Protecció Civil, «es continuen fent els treballs de prevenció i fins que no s’acabin els treballs d’estabilització de la zona es continuaran fent les mesures periòdiques per tal d’assegurar que no hi hagi moviment». 
Ara s’inicia la segona fase dels treballs, «posar una protecció a sota del mur afectat, enderrocar el mur i treure’l», va comentar Areny. El director de Protecció Civil va reconèixer que «és una feina complexa i delicada perquè a la zona no arriben fàcilment les màquines i costarà uns dies». Aquest fet provocarà que, en moments puntuals, «si veiem que hi ha perill» els veïns podrien ser evacuats de nou per prevenció.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT