PUBLICITAT

La Rioja

Despres supera les dunes amb un segon lloc a l’etapa

A la general el resident francès és sisè

Per EL PERIÒDIC

| Felipe Trueba / EFE
En la segona edició en què participa al Ral·li Dakar amb un cotxe, Cyril Despres demostra que coneix bé el terreny per on passa. El desert no té secrets per a ell i a mida que transcorre la cursa va millorant. A la desena etapa va concloure segon, que el fa pujar al sisè lloc de la general.
 
El dia transcorria entre Belén i la Rioja, amb 431 quilòmetres a superar. Van passar moltes coses. Com que el líder, Carlos Sainz, eixampla la seva llegenda negra. Començava la jornada com a líder, però a 31 km per a la línia de meta el seu Peugeot va dir prou. Un problema a la peça que es troba entre la caixa de canvis i el motor li va fer perdre totes les opcions a la victòria. Aquest fet va aprofitar-ho un altre component de l’equip de Peugeot, Stéphane Peterhansel, per guanyar l’etapa i posar-se líder. Despres va arribar a 5.40 minuits del seu compatriota, i és sisè a la general a 1.50,07 hores.
 
«Hem fet una bona navegació. Encara ens falta per lluitar pels llocs capdavanters. Hem perdut alguns minuts, però no passa res, no ha anat malament l’etapa», comentava Despres, destacant que «hem encertat a escollir el ritme i he tingut la impressió que m’ha estat més fàcil pilotar aquest Peugeot 2008 que la meva Yamaha fa dos anys al mateix lloc. S’ha de seguir aprenent». Al tancament d’aquesta edició la resta de representants andorrans encara no havien arribat a meta. En la categoria de motos va imposar-se Stefan Svitko, que retalla diferències respecte el líder, Toby Price. En camions va vèncer l’holandès Pascal de Baar i a la general és líder el seu compatriota Gerard de Roy.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT