PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Pressupost inicial per a la nova agència de 70.000 €

El Govern demana per escrit la confirmació que sortirà de la llista negra

Per JOAN JOSEP BLASCO

Gelabert, en una compareixença anterior.
Gelabert, en una compareixença anterior. | Tony Lara
La creació de l’Agència Andorrana Antidopatge, organisme que s’estableix per tal de complir amb les exigències de l’Agència Mundial Antidopatge (AMA), tindrà un cost inicial de 70.000 euros. Ahir la ministra d’Esports, Olga Gelabert, va exposar-ho en la compareixença que va realitzar davant la Comissió Legislativa d’Educació, Recerca, Cultura i Esports, per exposar els dubtes que es puguin produir en el Projecte de llei de la creació de l’organisme.
 
La compareixença es va produir per tractar de resoldre dubtes que havien aparegut per la manera de crear-se l’organisme, per les conseqüències que podia tenir per Andorra aparèixer a la llista negra dels països que no compleixen amb la reglamentació en matèria antidopatge, i per establir com treballarà la nova agència. «Volíem tenir la certesa que cap dels esdeveniments esportius de gran format adjudicats per fer-se els propers mesos es veuria afectat», indicava Ferran Costa, conseller general del grup parlamentari Liberal, remarcant que la ministra «ens ha assegurat per activa i per passiva que no els afecta».
 
Per tenir la seguretat que no hi ha conseqüències negatives vers el país, «hem sol·licitat poder tenir el vistiplau de l’agència mundial que l’articulat presentat d’aquesta llei ens permetrà sortir de la llista negra», i per tenir una major fermesa, «que ens ho diguin per escrit». La creació de l’organisme nacional és de 70.000 euros, que «no estaven previstos en l’exercici del 2016» del pressupost. Tot plegat, fins arribar a aquest punt, fa pensar al representant liberal que «no sé si s’ha procedit com s’havia de fer en tot plegat». Costa també va indicar que el redactat del projecte de llei s’haurà de modificar perquè l’AMA s’ha tornat més exigent degut als darrers escàndols sobre dopatge a nivell internacional.
 
Entitats desaparegudes / El Govern va resoldre cancel·lar d’ofici la inscripció del Registre d’Associacions de tot un seguit d’entitats de les quals no es té constància del seu funcionament o bé han deixat de realitzar activitats. Es tracta tant de clubs com de federacions.
 
Els clubs afectades són el Club El Gran Blau, Futbol Club Quest-Escale, Club Petanca Santa Coloma, Bàsquet Club Principat, Bàsquet Club La Massana, Kàrting Club d’Andorra, Club de Bridge Carlemany, Club de Tennis Taula de Canillo, Andorra Artístic Gel, Orient Club Gel, Racing Club Encamp-Pas de la Casa, Pirineu-Payma, Club de Golf dels Pirineus, Club Esportiu Sacalma Blues, BMS Automòbils FC, Scooter Club d’Andorra, Club Billar Andorrà,Club Natació Sant Julià de Lòria, Club de Futbol Sala Cap del Carrer, Futbol Club Esportiu La Massana, Club Billar Principat i Club de Futbol Femení Megadones.
 
Els ens són la Federació Andorrana de Bridge i Federació Andorrana d’Activiats Subaquàtiques; i de seccions esportives la de judo de l’Associació de Pares d’Alumnes del Col·legi d’ensenyament francès d’Escaldes-Engordany, i del Centre Esportiu d’Anyós les d’esquaix, pàdel, natació, gimnàstica, tir i tennis. Aquesta resolució no exhaureix la via administrativa i es pot interposar un recurs al ministeri d’Interior en el termini màxim d’un mes.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT