PUBLICITAT

Andorra La Vella

L’actuació del Cirque du Soleil serà un referent pel recinte multifuncional

Les dimensions màximes no superaran els 7.000 metres quadrats

Per ESTEFANIA GRACIA

El ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp, ahir.
El ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp, ahir. | ANA / M. B.
L’espectacle del Cirque du Soleil a Andorra serà un referent a l’hora de tenir en compte les dimensions i l’aforament que podrà acollir el recinte multifuncional que pretén construir Govern. «Estem analitzant moltes possibilitats diferents per saber la magnitud d’aquest recinte, però està clar que l’espectacle del Cirque du Soleil, amb tota la seva dimensió –l’escenari, la zona del públic de peu i els asseguts i el backstage– és una mica el que ens marca el màxim d’aquet recinte». 
 
Així ho va destacar ahir el ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp, durant la presentació del balanç final de la Campanya Andorra Shopping Festival 2015. Tanmateix, Camp va remarcar que a partir d’aquesta referència, «encabir-hi altres espectacles de menor envergadura, com concerts, festivals o musicals, serà molt menys que això». 
 
La superficie que ocupa actualment l’espectacle del Cirque du Soleil al Parc Central és d’aproximadament uns 7.000 metres quadrats, «per tant, el màxim que aspiraríem a fer seria un recinte d’entre 7.000 o 6.000 metres, però encara estem analitzant terrenys», va puntualitzar el ministre.
 
Camp també va voler destacar que aquest projecte va a part del pressupost anual que s’atorga a Andorra Turisme, «és un pressupost d’inversió que està assignat a Ordenament i Territori i encara està en fase d’anàlisi, però és important tenir concretades tres variables principals per poder iniciar el projecte final». 
 
Claus per iniciar el projecte / Els  punts clau per poder iniciar la construcció, segons Camp, són: tenir present la infraestructura en si (com ha de ser, la part constructiva del projecte, les parets i els mòduls), el terreny i la cartellera d’espectacles. «El que no farem des de Govern és tirar endavant una infraestructura sense tenir clar el cost i el nombre de setmanes que hem de fer per espectacles dins d’aquesta infraestructura, perquè fer aquesta cartellera anual també té un cost», va remarcar Camp. 
 
A més, el ministre va assegurar que la voluntat és començar a construir el recinte «durant aquest any, tot i que és un projecte bastant important i cal construir-lo en un marge d’un any i mig o dos». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT