PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

L’ajuntament demana més seguretat al dipòsit de vehicles

El recinte no disposa de vigilància i els cotxes comissats en detencions o per contraban són desballestats

Per EL PERIÒDIC

Vehicles desballestats al dipòsit judicial de la Seu d’Urgell.
Vehicles desballestats al dipòsit judicial de la Seu d’Urgell. | ACN / FERRAN G.QUERALT
L’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha fet arribar una queixa al Departament de Justícia de la Generalitat per l’estat en què es troben molts dels vehicles guardats al dipòsit judicial de cotxes del municipi, la majoria comissats per la Guàrdia Civil o els Mossos d’Esquadra en detencions o intervencions per contraban, segons ha informat RàdioSeu.
 
La demanda destaca que un nombre important de vehicles que resten al recinte, situat als horts propers al Parc Olímpic del Segre, estan sent objecte de desballestaments i robatoris de peces, atès que l’indret no té vigilància i està en una zona apartada i poc transitada. Tanmateix, segons ha informat l’ACN, l’estat actual del recinte i dels vehicles és de total deixadesa, «de manera que es poden veure cotxes de més alta gamma amb absència dels fars, les rodes, els equips musicals, les bateries, els seients o fins i tot certes peces dels motors». 
 
D’altra banda, fonts de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell han manifestat que «no es pot permetre l’estat amb què està el dipòsit, ni els vehicles, i per això s’ha fet arribar una carta al Departament de Justícia demanant que es millori la situació i es solucioni». 
Precisament, el dipòsit es va estrenar a finals del 2013 arran de les demandes de l’ajuntament urgellenc perquè el Departament de Justícia habilités un espai tancat per guardar-hi els vehicles intervinguts. Ja que fins aleshores, aquest automòbils es guardaven majoritàriament a l’aparcament públic situat davant del cementiri, al costat de la comissaria dels Mossos d’Esquadra. Això provocava més dificultats per estacionar a la zona i una mala imatge d’aquesta entrada de la ciutat. 
 
No hi ha hagut millora / Actualment l’estat de degradació dels vehicles és igual o pitjor que llavors. La diferència és que estan tots concentrats en un mateix punt –un solar protegit amb una simple reixa– que ha estat tallada en alguns punts per poder-hi accedir, i amb una acumulació de brossa i vegetació que faciliten encara més el desballestament dels vehicles. 
 
Vers aquests fets, el delegat del Govern de l’Alt Pirineu i Aran, Albert Alins, ha manifestat que «la problemàtica està en coneixement del Govern i s’està estudiant quina pot ser la millor solució» per evitar aquesta situació de deixadesa. Tot i això, Alins ha assegurat que s’està «pendent que la demanda entri en un pressupost del departament per poder arreglar l’estat del dipòsit i posar les mesures de seguretat perquè no s’hi pugui accedir». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT