PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

Més de 3.000 racions d’escudella per Sant Antoni

En el menja típicament d’hivern es fan servir uns 800 quilos de verdures, llegums, carn de porc i de vedella

Per EL PERIÒDIC

La Confraria de Sant Antoni Abat de la Seu prepara l’escudella.
La Confraria de Sant Antoni Abat de la Seu prepara l’escudella. | AJUNTAMENT LA SEU D'URGELL
La Confraria de Sant Antoni Abat de La Seu d’Urgell celebrarà aquest diumenge la festivitat del seu patró amb el repartiment de més de 3.000 racions de la tradicional escudella d’aquesta diada. En aquesta menja típicament d’hivern es fan servir uns 800 quilos de verdures, llegums, carn de porc i de vedella. 
 
Tot i això, el programa d’actes de la festivitat de Sant Antoni Abat s’iniciarà dissabte a les 21.30 hores amb la presentació a les autoritats de la ciutat per part de la junta de la confraria del nou banderer, que en aquesta edició ha recaigut en Antoni Riu Tarrés, segons ha confirmat l’ajuntament urgellenc. Serà, el banderer sortint, Òscar Canillo Mentruit, qui li atorgarà el pendó d’aquesta entitat, i es nomenarà com a banderer proposat per l’any que ve Jordi Fanés Solans.
 
Festivitat de Sant Antoni Abat / La jornada de Sant Antoni Abant s’iniciarà a les 12 del migdia amb la Missa solemne a la catedral de Santa Maria d’Urgell, on s’oficiarà la tradicional benedicció i repartiment del panet de Sant Antoni. Cap a l’una del migdia, es beneiran els animals davant la Catedral i seguidament es realitzarà la passejada pels carrers del centre històric de la Seu fins arribar al passeig Joan Brudieu. 
 
Un cop allà, es faran els tradicionals tres tombs, així com la popular pujada al pal que consisteix en que els participants arribin fins a dalt de tot del pal on hi ha sis galls, cadascun dins d’una gàbia, i qui aconsegueix arribar fins al cap de munt obté com a premi el gall en qüestió. 
 
Finalment, es portarà a terme la benedicció de la calderada de Sant Antoni que s’elabora al bell mig del passeig Joan Brudieu i on els mateixos confrares de Sant Antoni reparteixen a tots els urgellencs congregats en aquest dia per a poder provar el plat típic d’hivern.
 
Per la seva part, coincidint amb aquesta festivitat tradicional, l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, en la seva salutació dins del programa de mà que edita per a l’ocasió la Confraria de Sant Antoni, remarca i agraeix «l’esforç que hi ha al darrera perquè centenars d’urgellencs i urgellenques puguin posar en una lletera o en una olla aquesta escudella i dinar-la a casa» celebrant el dia de Sant Antoni Abat. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT