PUBLICITAT

Andorra La Vella

El sector del consum tanca l’any amb un IPC del -0,9%

Per segon any consecutiu les xifres es tanquen de manera negativa

Per EL PERIÒDIC

Edifici Administrati de Govern a Andorra la Vella.
Edifici Administrati de Govern a Andorra la Vella. | EL PERIÒDIC
L’Índex de Preus de Consum (IPC) del passat any es tanca amb una tendència negativa del -0,9%. Els sectors transport; habitatge; vestit i calçat; i béns i serveis diversos han contribuït a aquesta baixada, mentre que els preus dels sectors ensenyament; aliments, begudes i tabac; hotels i restaurants; esbarjo, espectacles i cultura; i salut han mantingut un tendència a l’alça. Aquest és el segon any consecutiu que l’IPC es tanca de manera negativa, ja que al 2014 va ascendir en un 0,1%. 
Tanmateix, Andorra manté una tendència de preus negativa més visible que França i Espanya. Ja que l’IPC francès s’ha situat en el 0,2% positiu mentre que a Espanya s’apunta al 0%.
 
D’altra banda, les importacions per les duanes han baixat lleugerament durant el passat any, i és que han variat d’un valor de 1.175 milions d’euros durant el 2014 als 1.168 milions. Tot i això, la importació de carburants durant el passat any s’ha registrat en 175,64 milions de litres, dades que mostren un increment del 0,6% respecte al 2014, quan se’n van importar 174,61 milions. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT