PUBLICITAT

Andorra la Vella

Triomf o la Copa s’allunya

El vestidor del MoraBanc sap que guanyar contra el Sevilla estaria la classificació seria gairebé un fet però una derrota ho complicaria tot

Per Iván Moure

Stojanovski i Sada (al fons) miren el marcador durant una pausa del partit del MoraBanc contra el Reial Madrid, el 20 de desembre passat al Poliesportiu d’Andorra.
Stojanovski i Sada (al fons) miren el marcador durant una pausa del partit del MoraBanc contra el Reial Madrid, el 20 de desembre passat al Poliesportiu d’Andorra. | TONY LARA
Demà, si tot va bé, el MoraBanc-Sevilla al Poliesportiu d’Andorra (21.00 hores) serà el partit número 200 de David Navarro a la Lliga Endesa, el número 50 de Joan Peñarroya com a entrenador a l’elit del bàsquet espanyol i Luka Bogdanovic es retrobarà amb l’equip al qual va jugar les temporades 2011-2012 i 2012-2013. Vist com està la classificació, però, tot això passa a un segon terme, perquè tothom al Principat somia amb la Copa del Rei, que està a tocar.
 
Ningú no amaga, a dues jornades perquè acabi la primera volta i per tant, perquè es defineixin les dues places que queden –València, Barça, Madrid, Baskònia i Obradoiro com a equip organitzador, més el Gran Canària si no hi ha un desastre–, que aquest és l’objectiu. De moment, complert, però amb sis aspirants més poden fer-se tantes travesses que només val guanyar o el somni serà pràcticament una quimera. 
Aquest, de fet, és el parer del vestidor, que tal i com va assenyalar en veu de Víctor Sada i Giorgi Shermadini, «al nostre cap només està la victòria». Després tocaria visitar la pista del Baskònia, una cita més que complicada, i amb l’afegit de que l’equip tricolor més que probablement ja no dependria de si mateix per acabar sisè o setè.
 
El capità va apuntar que les sensacions són «molt bones». «Estem fent una gran temporada. Tret de tres partits, sempre hem tingut opcions de guanyar i tenim ganes de refer-nos de les derrotes contra l’Obradoiro i el València». El ‘7’ del conjunt tricolor recorda el patiment de la temporada passada quan el MoraBanc lluitava per no baixar però, tot i que la situació és ara ben diferent, lluitant per un objectiu molt més ambiciós, al cap i a la fi simplifica les coses i treu pressió recordant que «juguem sempre per guanyar».
 
Sada no ha vist gaire del Sevilla –«juga habitualment el diumenge al matí», com l’equip de Peñarroya, va indicar– però va destacar que «sempre acaben amb molta anotació, tenen bons tiradors».
 
Amb tot, també és cert que l’equip de Casimiro porta tres derrotes seguides i a domicili ha encaixat una mitjana de 99,3 punts per partit en els tres darrers partits –contra el Reial Madrid 107-83, l’Estudiantes 102-76 i el Baskònia 89-73–, una dada que per a Sada s’ha d’aprofitar, malgrat que l’equip tricolor també acumula una ratxa de dos partits sense guanyar: «Nosaltres també estem en un moment dolç d’anotació i buscarem fer mal amb això».
 
RESIGNAT AMB LA XIULADA / «Sí que vaig sentir xiulets quan em canviaven, però pensava que eren per als tirs lliures que estava tirant el València», va explicar ahir sobre la xiulada que li va dedicar la grada al quart període contra el València. «Jo vaig estar malament els últims tres minuts, igual que tot l’equip, i la gent és llirue d’opinar». De fet, va fer autocrítica en assegurar: «Mai he estat un jugador regular, i en atac, vaig a dies». Però fa dotze anys que juga a l’ACB i té prou experiència amb aquestes coses: «No val mirar enrere. Penso en el pròxim partit, en ser positiu, en tractar de ser més agressius per sumar. Hem d’aixecar-nos i tornar a guanyar. Jugar la Copa seria una gran il·lusió i si guanyem al Sevilla crec que tindrem moltes opcions».
 
Shermadini, de la seva banda, va apel·lar al factor pista: «Serà un partit difícil però juguem a casa. Sabem com d’important és per nosaltres guanyar aquest partit i esperem que tothom ajudi a aconseguir-ho», va indicar el sostre georgià, qui viurà un dels duels més interessants sota la pintura contra Ondrej Balvin.
 
Shermadini també té la Copa entre cella i cella i per això va declinar especular sobre les opcions de guanyar-se una plaça en cas de derrota: «No vull ni pensar què passaria si perdem. Hem estudiat bé el rival, com defensa i com ataca, sabem que combinen jugadors experts i joves de talent però nosaltres no podem fallar. Volem anar a la Copa», va sentenciar deixant clar que  al MoraBanc van tots a una.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT