PUBLICITAT

Pas de la Casa

GSeries: Velocitat sobre el gel

El campionat es posa en marxa demà amb la participació dels pilots més destacats de la passada edició

Per #GASS

Els cotxes afronten un revolt del circuit a la passada edició.
Els cotxes afronten un revolt del circuit a la passada edició. | JAS
Les GSeries demostren gaudir d’una bona salut i ser un campionat plenament consolidat al continuar després de perdre el seu patrocinador principal. Aquest fet va provocar canvis, però continuen en marxa i presenten un planter de pilots que garanteixen espectacle sobre el gel de la pista del circuit d’Andorra Pas de la Casa. Els cotxes comencen a competir demà mateix amb la G1 i G2.
 
L’Automòbil Club d’Andorra té confeccionat un calendari de tres jornades i sis proves. Són dues curses per dia, amb entrenaments lliures i oficials, sèries i finals que s’allargaran durant tota la jornada, començant l’activitat a les 9.10 hores. Els tres primers classificats de la darrera edició seran presents en aquesta, per jugar-se un títol al qual altres pilots també volen aspirar-hi. Nil Solans, campió de l’any passat, torna per tal de revalidar la seva condició. Defensarà el títol al volant del Peugeot Evo III de Totcar Sport, fent equip amb el seu germà Jan. Qui va ser subcampió, Carlos Ezpeleta, torna a portar el Ford Fiesta RSG que compta algunes millores aplicades per Zanini Racing, que el farà encara més competitiu. Qui va ocupar la tercera plaça del podi el 2015,  Marc Gutiérrez, continua fent equip amb Manel Guiral, que va ser cinquè en aquella ocasió, conduint el Peugeot Evo II de Crèdit Andorrà, que està assistit per Med Racing.
 
En aquesta edició no es podrà veure a David Arroyo, que l’any passat va quedar-se a les portes del podi i va ser quart. El Citroën C4 Evo III que portava en aquesta ocasió el conduirà Álex Arroyo, en equip amb el seu pare Manel. Uns altres que també són pare i fill, els Fernando Monje, que van ser sisè i vuitè el 2015, tornen amb el Proto G-PSA de PCR Sport, vehicle amb el que va proclamar-se Solans campió.
Gerard de la Casa competirà amb un Mini Cooper Turisme G de PCR Sport, equip campió de les tres últimes edicions de les GSeries. En algunes carreres l’acompanyarà Íngrid Rossell. Els dos Peugeot Evo II gestionats tècnicament per Zanini Racing, formen el MotoGP Team i estaran alternats per diferents pilots al llarg del campionat. Aquests seran de totes les disciplines del món del motor. L’equip està gestionat per Dorna. Enguany presenta la novetat del Citroën C4 biplaça, en el qual convidats de l’organitzador del mundial de motociclisme podran experimentar les emocions del derrapatge sobre gel, però sense haver d’afrontar el nivell que presenta per al conductor, una funció que assumiran pilots en actiu. Aquest cotxe només sortirà a la pista com a exhibició. Dos Citroën C4 Evo III de Zanini Racing completen la graella. Un el conduirà José María Roger-Ezpeleta i José María Roger-Chalmeta i l’altre Raúl Romero i Pepe López.
 
El The Duelo aquesta edició el competeixen els integrants del programa de Joves Pilots de l’Automòbil Club d’Andorra. Són Marcel Besolí, Edgar Montellà, Jaume Jou i Ingrid Rossell, que estaran al volant d’un GSeries Prototype.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT