PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els cònsols i consellers de la majoria destinaran la 13a paga «a la parròquia»

Es crearà una partida de gairebé 20.000 euros per a esdeveniments

Per R. M. S. / J. R.

El ple del consell de comú del passat dijous, en la seva primera reunió després de les eleccions.
El ple del consell de comú del passat dijous, en la seva primera reunió després de les eleccions. | ANA/ J.D.
Els cònsols i els consellers de la majoria del Comú d’Encamp han cedit davant de la pressió social, que no veia bé que s’augmentessin els sous. Ahir, a través d’un comunicat emès per Units pel Progrés, informaven que destinaran «la 13a paga en benefici de la parròquia». Amb tot, el cònsol major, Jordi Torres, es reafirmava en la «coherència» de la mesura de pujar-se el sou per «la voluntat d’establir una graella salarial equiparable i similar a la resta d’administracions», tot i que reconeixia que es feia marxa enrere «per la polseguera que s’ha aixecat en les xarxes socials».
 
Finalment, i després de la sessió de comú del passat dijous en què va ser el tema estrella, els cònsols i els consellers de la majoria van decidir ahir deixar de banda el seu salari per destinar «a la parròquia» la 13a paga que s’havien restablert. «Veient la polèmica que ha generat», va afirmar ahir Torres, cada cònsol i conseller de la majoria –als de la minoria, de fet, se’ls va abaixar el sou– destinarà la 13a paga «a una partida en què es faran les aportacions per diferents actuacions, per exemple si es fa una fira i es necessita una subvenció». «No anem al comú a lucrar-nos, sinó a treballar per la parròquia», va afirmar.
 
En total, sumant la paga que en teoria correspondria a cada conseller, la xifra arriba a gairebé 20.000 euros, segons va confirmar Torres, que va insistir en què la mesura de pujar-se el sou era la correcta. «Continuo pensant que era el més coherent», va assegurar, tot afegint que «s’ha distorsionat la nostra idea». Amb tot, i segons el comunicat d’Units pel Progrés, «els consellers defensen la necessitat d’establir un sou adequat per als càrrecs públics però entenen que s’ha d’escoltar els ciutadans».
 
Un conseller al Pas de la Casa / Han estat anys de reivindicacions i a partir del proper dimarts es farà realitat: els ciutadans del Pas de la Casa podran resoldre dubtes i explicar directament les seves inquietuds als consellers de la majoria de la corporació. De manera rotatòria, encara per determinar, els membres del govern del Comú atendran personalment les consultes dels ciutadans. Les persones interessades en mantenir un encontre hauran de demanar hora trucant a tràmits del Pas, al telèfon 855 707, o bé a través de l’adreça [email protected]

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT