PUBLICITAT

Lleida

89 israelians aterren a Alguaire per venir a esquiar una setmana

L’agència Issta-Ski ofereix paquets de neu per 1.200 euros

Per EL PERIÒDIC

La torre de control de l’aeroport Lleida-Alguaire.
La torre de control de l’aeroport Lleida-Alguaire. | EL PERIÒDIC
El primer avió de la temporada d’hivern de la companyia Arkia va aterrar ahir a l’aeroport de Lleida-Alguaire amb 89 passatgers procedents d’Israel que han vingut a passar uns dies d’esquí al Principat. Tots els passatgers han contractat paquets tancats a través de l’agència de viatges israeliana Issta-Ski per passar una setmana d’esquí i compres a Andorra per uns 1.200 euros per persona amb tot inclòs (vols, trasllat amb autocar, hotel, forfets, equipament i mitja pensió). L’aparell va arribar a les 11.30, amb 20 minuts de retard. Dos autobusos van traslladar el grup fins al seu destí, un a Arinsal i l’altre a Pas de la Casa, segons informa l’Agència Catalana de Notícies. 
 
Arkia ha iniciat amb normalitat aquesta temporada d’hivern, després que la companyia decidís cancel·lar els vols que unien Tel Aviv amb Lleida aquest estiu per raons «empresarials». Des d’aquest divendres, la companyia aèria comercial oferirà un vol setmanal entre Lleida i Tel Aviv fins al 25 de març, en total, 11 vols.
 
Un dels primers passatgers a arribar a l’aeroport de Lleida-Alguaire va ser el treballador de l’agència de viatges israeliana Issta Ski, Ido Miodovnik, que va explicar que fa 14 anys que porten israelians a esquiar a Andorra. L’any passat, l’agència turística va oferir paquets amb arribada a Lleida i enguany han repetit perquè l’aeroport està més a prop d’Andorra i és més fàcil controlar la gent a l’arribada. Miodovnik no descarta repetir les ofertes amb Lleida-Alguaire ja que l’experiència és molt bona. Un altre passatger procedent de Tel Aviv, Diner Raizi, va comentar que és la primera vegada que arriba a Alguaire però que els seus pares hi van aterrar l’any passat i han repetit amb tota la família perquè va anar molt bé. 
 
Un altre veí de Tel Aviv, Uri Einan, va dir que és la segona vegada que va a Andorra a esquiar, tot i que és la primera vegada que hi fa aterrant a Alguaire. Einan ha destacat com a positiu de l’aeroport de Lleida la rapidesa i facilitat per recollir l’equipatge i sortir de les instal·lacions, i com a negatiu que l’única opció per anar fins a Andorra és amb un autocar contractat prèviament ja que no existeix l’opció de llogar un cotxe i anar per lliure.
 
Arkia és l’última companyia a afegir-se a les operacions d’aquest hivern ja que la temporada a l’aeroport de Lleida-Alguaire va començar el diumenge 20 de desembre, amb les rutes de l’operador turístic Neilson des d’Anglaterra. Lleida-Alguaire també compta amb dos vols setmanals (cada divendres i cada diumenge) que ofereix durant tot l’any Air Nostrum a Palma de Mallorca. L’any passat la temporada d’hivern va transportar més de 24.500 passatgers. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT