PUBLICITAT

Andorra la Vella

Pas de gegant d'un MoraBanc a tot drap

Recital d’un BCA voraç i triomf amb un +19 d’‘average’ que pot acabar decidint les places de Copa

Per Ivan Moure

La Penya tricolor celebra el triomf del MoraBanc i el pas de gegant per jugar la Copa, ahir al Poliesportiu.
La Penya tricolor celebra el triomf del MoraBanc i el pas de gegant per jugar la Copa, ahir al Poliesportiu. | ACB PHOTO / A. MARTÍN
El Poliesportiu va gaudir ahir d’una gran festa gràcies al recital que li va oferir el BC MoraBanc Andorra. L’equip que dirigeix Joan Peñarroya va demostrar voracitat en el seu desig de jugar la Copa del Rei no només imposant-se al Sevilla, sinó fent-ho per 19 punts (92-73), conscient de que l’average pot ser decisiu per aconseguir la classificació. Ara està molt coll avall. 

El Tenerife també va vèncer al  Fontes do Sar i per tant l’Obradoiro utilitzarà la condició d’organitzador que fixarà en el setè classificat la frontera dels equips que seran a la Corunya del 18 al 21 de febrer i que, per cert, ja ha penjat el cartell de ‘no hi ha entrades’. Només queden dues places per a la Copa, amb les d’Obradoiro, València, Barça, Madrid, Baskònia i Gran Canària ja reservades. A veure què fan avui l’Unicaja al Carpena contra el cuer Guipúscoa, el Bilbao a Manresa i el Fuenlabrada a la pista del Reial Madrid.

D’entrada, Sada, a qui la setmana passada l’afició havia xiulat, va demostrar caràcter i en la segona jugada d’atac del MoraBanc, Shermadini va obrir-li un passadís i el capità va ficar-se fins a la cuina i es va guanyar l’ovació de la grada. Tot oblidat. El Sevilla, però, no estava disposat a ser la joguina dels tricolors. Nachbar i Balvin van demostrar perquè es parla tan bé del potencial ofensiu dels de Casimiro. Nou punts entre els dos més una penetració de Henton van obligar Peñarroya a demanar temps mort amb un 6-12 a l’electrònic. El cert és que va anar de meravella la pausa, perquè els tricolors van passar a ser gairebé infranquejables en defensa, forçant dos tirs forçats de Nachbar, unes passes de Henton per pressionar a tota la pista… Tot això es va sumar als dos triples seguits de Bogdanovic després de capturar dos rebots ofensius i el 2+1 de Sada que capgiraven la truita: 22-17 a 2:23.

Balvin va sostenir al Sevilla fins el final del primer quart (27-23) però en l’inici del segon el MoraBanc va donar una altra piconada. Malgrat que l’equip de Peñarroya no va estar fi en atac, la bona defensa va ser clau per anar continuant posant terra pel mig. 
Un triple i una penetració de Bamforth, dues cistelles d’Oriola i una de Sánchez va ser el bagatge dels de Casimiro en els segons deu minuts. Betinho, de 6,75 -formidable, va acabar amb 5 de 7- va obligar el tècnic visitant a demanar temps mort a 4:15 després d’un parcial dels tricolors de 7-0 que feia pujar un considerable 39-27 i, ja fins el descans, la cosa va estar més igualada. 
 
Sada i el triple de nou / Amb tot, Sada va viure un parell de capítols més de la seva relació amb la grada. Primer es va atrevir amb un triple que, un clàssic ja, no va tocar ni anella. Ningú no va xiular. Un run run i a seguir jugant. Pocs segons més tard ho arreglaria. Va capturar un rebot ofensiu i sol a dos metres de cistella, després d’un coral “tira, tira!” de tot el pavelló, es va enlairar i li va sortir una mena de bomba que  va volar durant un segon amb un silenci sepulcral fins que la pilota va abraçar la xarxa. Alegria a la grada. I bogeria quan Stojanovski, el millor fins el descans, va clavar un triple de crac sobre la botzina per enviar els dos equips als vestidors amb un -fins llavors- màxim avantatge local de 14 punts. 48-34.
 
Sense punteria / El tercer quart va haver-hi un estrany intercanvi de cistelles que va destacar per la falta d’encert a les dues cistelles. Semblava que el MoraBanc trobava amb més facilitat les opcions còmodes de fer cistella, però els visitants, amb l’encert de Berni Rodríguez i de nou de Nachbar va anar recuperant terreny fins posar-se nou per sota (54-45, minut 26). Però Peñarroya va demanar temps mort i el MoraBanc va tornar a sortir com nou. Calcat al primer quart. perquè la 'reentré' dels tricolors va ser un espectacle.
 
Betinho amb dos triples, Shermadini i Bogdanovic van fer un parcial de 10-0 (64-45, minut 28) davant un Sevilla perdut, que va tallar l’hemorràgia amb una penetració de Miljenovic, qui no acumulava ni tres minuts al parquet. El Sevilla, que havia fer un 2 de 10 fins el descans, continuava negat des del triple (3 de 14) i ni Balvin, que va fallar a la pintura envoltat per tres tricolors, era capaç d’anotar. Això va ajudar a que els tricolors acabessin guanyant el tempteig del tercer parcial (19-16) però va ser la picardia i veterania de Berni la que mantingués a la UVI, però encara vius, els visitants.

Instint assassí per sentenciar / Amb tot, el MoraBanc no estava disposat a mantenir el suspens fins el final. Va seguir amargant la vida en defensa i va oferir un recital d’efectivitat en el tir. Betinho, Navarro i Clark van olorar sang i van mostrar el seu instint assassí a base de triples, i la qualitat de Jones a mitja distància i la seva potència sota els taulells van acabar amb el públic rendit al seu joc. “A la Copa, oe” va cantar la grada a cinc minuts per al final amb un ja contundent 82-59.
 
L’eufòria va relaxar l’equip de Peñarroya i el Sevilla resistia a rendir-se. Amb un parcial de 0-7 (82-67 a 3:29 per al final) va donar intranquil·litat a la grada. Es va notar perquè acte seguit, Sada va fallar un triple, Shermadini va capturar el rebot ofensiu i el capità va cometre passes quan es dirigia a cistella. Desesperació i algun xiulet, però va ser canviat a 2:14 amb 84-69 i va ser aplaudit. 

En la següent acció Schreiner va ficar un triple i l’afició va tornar a posar-se a cantar fins que va esclatar l’èxtasi amb un triple de Betinho que significava una hamburguesa gratis -gentilesa del patrocinador McDonald’s- per a cadascun dels 3.973 espectadors que hi havia al Poliesportiu en arribar als 90 punts. Jornada, doncs, rodona, sobretot perquè l’equip tricolor se’n va a dormir sisè. I sí, el Sevilla va acabar sent la seva joguina.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT