PUBLICITAT

Encamp

El PS encampadà estudia accions legals contra la redistribució salarial

Troguet celebra la rectificació alhora que Ld’A parla de «manca de respecte a la intel·ligència»/ La convocatòria d’aplaudiments com a mostra de rebuig se suspèn sense donar explicacions

Per Marisa da Costa

Els cònsols d’Encamp conversen amb ciutadanes que ahir participaven de l’elaboració de l’escudella.
Els cònsols d’Encamp conversen amb ciutadanes que ahir participaven de l’elaboració de l’escudella. | Tony Lara
La pluja de crítiques i comentaris al respecte de l’increment salarial aprovat per la majoria demòcrata encampadana durant el consell celebrat el passat dijous continua malgrat la rectificació. Un dels representants socialdemòcrates del poble, Pere Masenyach, va traslladar ahir la intenció d’«estudiar amb els advocats» la possibilitat d’emprendre «accions legals». Consideren que la mesura «ha estat una discriminació» i que la rectificació demostra que «aquests quatre anys patiran». El liberal Jordi Troguet es congratula perquè «van reaccionar» a les seves queixes mentre que des de Liberals d’Andorra (Ld’A) es parla de «clara manca de respecte a la intel·ligència de la gent».
 
Les dues formacions de la minoria encampadana coincideixen en ressaltar el precedent que suposa una «primera acció» que per a Ld’A «marca el tarannà» i per al Partit Socialdemòcrata (PS) «demostra prioritats»que, desmuntades durant el primer mes de mandat, apunta a una legislatura «molt dura per a ells», segons Marsenyach. 
 
La reimplantació d’una 13a paga per als cònsols procedent de la rebaixa salarial de la minoria i la decisió, encara des de la majoria demòcrata, de destinar aquest sou extra al «benefici de la parròquia» després de la polseguera aixecada, desperta una «profunda indignació» entre les files liberals. Tal com va manifestar el partit a través d’un comunicat, destinar «una tretzena paga» que fins fa dos dies anava «a les seves retribucions personals» al benefici de la parròquia és «un cop més, clara manca de respecte a la intel·ligència de la gent». Menys taxatiu va manifestar-se el conseller de la minoria liberal en celebrar la reconsideració i esperar que només hagi estat «qüestió de picabaralla». No obstant, va assegurar que els liberals «mostraran la seva crítica en tot allò enquè no estiguin d’acord. 
 
 Expansió de la Polèmica/ Polítics d’arreu s’han manifestat els darrers dies al voltant de la polèmica redistribució salarial practicada per la majoria d’Encamp. El també demòcrata Josep Mandicó, cònsol major de Canillo, va proposar ahir una llei que reguli els sous de tots els càrrecs electes del país, proposició amb què es va mostrar d’acord la subsíndica general, Mònica Bonell, segons va informar l’ANA. 
 
De la seva banda, el cònsol major d’Encamp, Jordi Torres, va tornar a recordar la destinació de la 13a paga a «projectes per a la parròquia», plans que, per contra, s’han d’estudiar. Les tres formacions al comú esperen una major entesa d’ara endavant. 

El jovent es manifesta, però no ho fa en públic/ Les xarxes socials van ser cau de crítiques i manifestació d’enuig per la implantació de la paga extra per als mandataris de la parròquia d’Encamp. Part del col·lectiu jove del poble va optar fins i tot per a manifestar el seu desacord amb la mesura a l’escudellada que ahir va tenir lloc a la plaça de Sant Miquel, esdeveniment on van ser presents ambdós cònsols, així com representants de l’oposició i altres autoritats. Els aplaudiments que s’havia acordat dedicar als comandants d’Encamp, però, finalment no van tenir lloc. La crida realitzada mitjançant les xarxes socials va desaparèixer del perfil del grup convocant. I durant la celebració, els únics joves que hi va haver presents únicament van prendre el vermut amb calma, tot observant el desenvolupament dels encants. Preguntats sobre la suspensió de l’acte de rebuig, els joves no van voler donar explicacions. Els membres de l’oposició, de la seva banda, van delegar la responsabilitat de la protesta social a la població, assegurant el seu suport.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT