PUBLICITAT

LA SEU D'URGELL

Més de 3.000 racions per celebrar la tradicional escudella

Al Passeig Joan Brudieu es van aplegar un gran nombre de ciutadans

Per EL PERIÒDIC

L’escudella organitzada ahir al passeig Joan Brudieu de la Seu d’Urgell.
L’escudella organitzada ahir al passeig Joan Brudieu de la Seu d’Urgell. | El Periòdic
La Confraria de Sant Antoni Abat de la Seu d’Urgell va celebrar ahir la festivitat del seu patró amb el repartiment de més de 3.000 racions de la tradicional escudella. L’alcalde de la Seu, Albert Batalla, i la regidora de Salut de l’Ajuntament urgellenc, Montserrat Bonet, juntament amb el president del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Jesús Fierro, van presidir, juntament amb els membres de la confraria, els diversos actes de celebració de la festa dels pagesos, carnissers i cansaladers, en plena ‘Setmana dels Barbuts’.
Al passeig Joan Brudieu es van aplegar un gran nombre de ciutadans que van veure com s’elaborava ja de bon matí aquest plat típic de Sant Antoni i van poder tastar la menja típica d’hivern. Els confrares van utilitzar 800 quilos d’aliments, entre verdures, llegums, carn de porc i de vedella.
 
Tradició / A les 12 del migdia hi va haver la missa solemne a la catedral de Santa Maria d’Urgell, on es va oficiar la benedicció i repartiment del ‘panet de Sant Antoni’. Segons l’Ajuntament, com marca la tradició, a la sortida d’ofici, es van beneir animals davant de la catedral.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT