PUBLICITAT

Pas de la Casa

Solans marca territori

El campió de la passada edició s’adjudica les dues primeres curses al circuit d’Andorra-Pas de la Casa

Per #GASS

Nil Solans supera un dels revolts del Circuit d’Andorra-Pas de la Casa a la G2.
Nil Solans supera un dels revolts del Circuit d’Andorra-Pas de la Casa a la G2. | Pere Nubiola / JAS
Amb el termòmetres marcant temperatures realment baixes van iniciar-se les GSeries al Circuit d’Andorra-Pas de la Casa. Fins a -15 graus va descendir el mercuri. Les nevades que es van produir van ajudar a que la pista presentés una imatge impecable. Nil Solans, el campió de la passada edició, comença amb força per tal de revalidar el títol i es va imposar en les dues curses que es van disputar, el que el converteix en el primer líder del campionat.
 
A la G1 després de les dues series Solans i Carlos Ezpeleta empataven. A la final B Arroyo, que sortia des de la pole, s’imposava. En l’A el guanyador era Solans. Ezpeleta començava primer, però Solans li va prendre la posició al primer pas per meta i ja no abandonaria aquesta plaça. Solans s’adjudicava la prova amb 43 punts. Segon era Ezpeleta amb 41 i tercer Arroyo amb 39. A la G2 el domini de Solans va ser superior. A la sèrie 1 juntament amb el seu germà Jan van comandar-la, mentre que a la segona, vencia per davant d’Ezpeleta. Jan va guanyar la final A, amb Ezpeleta segon. En l’A, Nil s’imposava sense problemes. Va adjudicar-se la prova amb 44 punts. Per darrera van ser-hi Ezpeleta (41) i el seu germà Jan (34). Després de les dues primeres cites de la temporada Nil encapçala la classificació general amb un total de 87. Ezpeleta és segon amb 82 i Arroyo tercer (71). Es pot comprovar un cop finalitzada aquesta primera cita que els favorits surten amb tot per tal de lluitar pel títol. Per darrera es troben Jan Solans (62), Fernando Monje, (59), Ferran Monje (52), Loris Capirossi (50), Manel Guiral (42), Manel Arroyo (37) i José Roger (33).
 
Els integrants del Programa de Joves Pilots de l’Automòbil Club d’Andorra (ACA) es van posar a prova entre ells al The Duelo, enfrontant-se en u conta u al volant dels GSeries Prototype de PCR Sport. A la primera cita Jaume Jou va imposar-se a Íngrid Rossell, mentre que en la segona Marcel Besolí i Edgar Montellà van fer taules. L’ACA realitza una labor formativa amb aquests pilots, pel que els resultats de cada cursa no es tindran en compte de cara a una classificació final. El motiu no és un altre que el tarannà del projecte es vegi afectat per la necessitat que puguin tenir els pilots de cara a la general.
 
Després d’aquesta estrena la segona etapa del calendari, de les tres que hi ha programades, serà el 30 de gener. En la jornada matinal al circuit encampadà es desenvoluparà la G3, mentre que per la tarda serà el torn de la G4.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT