PUBLICITAT

Rosario

Llovera supera el repte sent també capaç de completar el Dakar al volant d’un camió

Cyril Despres finalitza a la setena plaça de la classificació general en el seu segon any al volant d’un cotxe

Per #GASS

Llovera celebra al podi de Rosario haver completat el Dakar.
Llovera celebra al podi de Rosario haver completat el Dakar. | Twitter
Els objectius al Ral·li Dakar són molt diferents entre equips i pilots. Hi ha els que van a guanyar, amb marques importants al darrera i una logística envejable que facilita la seva estada al llarg dels dies en el desert. D’altres, en canvi, l’únic a que aspiren és a completar la prova, sense tenir massa en compte la classificació. El premi per a ells és poder celebrar al darrer dia que han estat capaços de superar totes les incidències que s’han produït. Això és el Dakar.
 
Com a cada edició, no ha faltat presència andorrana. Dels cinc representants que hi prenien part, tres van aconseguir l’objectiu d’acabar. Especial mèrit té Albert Llovera, que per segon any consecutiu completa la prova sud-americana. L’any passat va fer-ho amb un buggy, i en aquesta ocasió ho fa al volant d’un camió. Arribava a l’Argentina sense haver provat quasi el Tatra i ha estat capaç de superar totes les dificultats amb les que s’ha trobat, juntament amb els seus companys Charly Gotlib i Jaromir Martinec. Finalitza en la 35a plaça de la classificació, a 30.59,31 hores del guanyador.
 
A la darrera etapa, ja de tràmit, no van donar descans. «Semblava que aquests 180 quilòmetres finals serien un passeig però la realitat ha estat ben diferent. A nosaltres ens han hagut de treure d’una situació apurada i viceversa. Hi ha hagut algun camió bolcat. Hem superat la situació i aquí estem amb el segon Dakar en la butxaca i amb un Tatra. És difícil d’assimilar», exposava Llovera un cop a Rosario, exhaust pel pas dels dies, però satisfet per aconseguir l’objectiu de completar el raid: «Hi ha moments i sensacions a la vida que no tenen preu». Ara, «toca celebrar-ho, gaudir-ho i després veurem que ens ofereix la temporada». També amb un camió un veterà del Dakar com Jordi Ginesta també va arribar a Rosario.
 
Un altre que va ser capaç d’acabar a la seva segona participació des de que es va passar als cotxes és Cyril Despres. El resident francès acaba en la setena posició. Els que no van poder complir amb els seus objectius van ser els dos representats en motos. Joan Barreda i Cristian España van haver d’abandonar per problemes mecànics.
 
En cotxes, Stéphane Peterhansel torna a demostrar perquè és Monsieur Dakar. Suma el seu dotzè títol, la meitat sobre dues rodes i l’altra en quatre. En el segon any del retorn de Peugeot, la marca francesa conquereix el títol. En motos ja hi ha successor de Despres i Marc Coma. Toby Price es converteix en el primer australià en guanyar en les 38 edicions que s’han disputat des del 1979. En camions el triomf va ser per l’holandès Gerard de Roy i en quads per l’argentí Marcos Patronelli.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT