Zweisimmen-Sparenmoos

Un nou podi per a Ireneu Esteve

Signa la segona posició a Zweisimmen-Sparenmoos a la prova de 15 quilòmetres persecució dels Campionats de Suïssa

Per #GASS

Esteve, a l’esquerra, en el segon calaix del podi de Zweisimmen-Sparenmoos.
Esteve, a l’esquerra, en el segon calaix del podi de Zweisimmen-Sparenmoos. | FAE
Els Campionats de Suïssa d’esquí de fons van disputar-se a l’estació de Zweisimmen-Sparenmoos. En categoria júnior Ireneu Esteve va tornar a estar entre els destacats en la segona prova on hi prenia part, pujant al podi i finalitzant a la segona plaça en els 15 quilòmetres persecució en estil patinador.

El corredor de la Federació Andorrana d’Esquí segueix demostrant aquesta temporada que es troba entre els més destacats de la seva categoria. En la segona prova que disputava del Nacional suís va ser segon, només superat per l’helvètic Dajan Danuser. Tercer va ser el seu compatriota Beda Klee. Esteve va ser el més ràpid de tots els participants, però es va veure perjudicat pel temps de retard que portava de la prova anterior, els 10 km estil clàssic, on va ser quart, en una cursa que va guanyar Klee. En fèmines, Carola Vila, que competia juntament amb les esquiadores sèniors, va concloure tretzena. El dia abans havia estat novena.

Salvadores, fora a Zell am See / L’estació austríaca de Zell am See va acollir un segon eslàlom de la Copa d’Europa. Xavier Salvadores va quedar eliminat en la primera mànega al saltar-se una porta. El vencedor va ser el croat Matej Vidovic amb un registre d’1.55,45 minuts. L’estatudinenc Mark Engel (1.55,62) va ser segon i tercer el txec Krystof Krylz (1.55,74).
En el primer eslàlom Esteve i Josh Alayrach van córrer la mateixa sort, quedant eliminats en aquesta ocasió en la segona mànega. El triomf va ser per a François Place amb un temps d’1.58,46. El segon lloc va ocupar-lo el suís Markus Vogel (1.58,78) i tercer el croat Matej Vidovic (1.59,06).

Oliveras, 56è a Wengen / Marc Oliveras va tancar el seu pas per la Copa de Món de Wengen amb el descens. La cursa suïssa va estar a punt de suspendre’s a causa de la boira que afectava a la visibilitat del traçat, sobretot en la zona més alta. Els organitzadors van deicidir-se per retallar el recorregut i rebaixar la cota de la sortida, situant-la en el mateix lloc que la de la combinada alpina que s’havia celebrat divendres.
Oliveras Va completar la carrera a la 56a posició amb un crono d’1.55,24, sumant 74.11 punts FIS. La cursa se la va adjudicar Aksel Lund Svindal amb 1.48,79. Van acompanyar-lo al podi dos corredors austríacs, Hannes Reichelt (1.48,98) i Klaus Kroell (1.50,31).

Amb aquesta victòria Svindal augmenta la seva avantatge al capdavant de la classificació general de descens. És líder destacat amb 436 punts. Segons són Reichelt i el francès Guillermo Fayed amb 228, i quart el noruec Kjetil Jansrud amb 195. El triomf també li serveix per desbancar l’austríac Marcel Hirscher en el lideratge de la general de la Copa del Món. L’esquiador escandinau és primer amb 816, mentre que Hirscher és segon amb 801. La tercera plaça l’ocupa el noruec Henrik Kristoffersen amb 571.