PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Andorra és el destí de neu que menys ha pujat els preus

Soldeu és el sector on més descendeixen les tarifes amb un 32%

Per EL PERIÒDIC

Un edifici de la zona d’Arinsal en plena temporada d’hivern.
Un edifici de la zona d’Arinsal en plena temporada d’hivern. | EL PERIÒDIC
Totes les destinacions d’esquí andorranes han baixat els preus respecte a la passada temporada d’hivern, a excepció del sector d’Ordino, que ha pujat les tarifes un 3% en un any.
 
Així ho ha especificat la plataforma online trivago després de realitzar l’estudi de l’Índex de Preus d’Hotels que té registrats. D’aquesta manera, l’entitat ha publicat els diferents preus de les destinacions de neu més properes a les diverses estacions d’esquí més populars. Entre aquestes, es troba Andorra, que segons la plataforma, és l’indret que menys ha augmentat les seves tarifes respecte la passada temporada.
 
Prenent aquestes dades, Soldeu és el sector que més s’ha desmarcat de la llista presentada per trivago, ja que durant aquesta temporada ha baixat els preus un 32,46% (el valor més baix de totes les estacions d’Espanya i Andorra), mantenint, a més, la mitjana de tarifes per estada en uns 181 euros. El següent sector més barat és Canillo, ja que segons trivago, aquest ha disminuït les tarifes en un 15,08%, establint així uns preus mitjos per estada de 107 euros. 
 
Pel que fa al sector de la Massana, aquest també ha baixat les tarifes respecte la passada temporada d’esquí, concretament, en un 2,88%, mantenint d’aquesta manera una mitjana de preus d’estada en els 101 euros. 
 
L’únic augment al principat / Tot i la baixada de preus generals que ha destacat trivago, la plataforma també ha remarcat que Ordino és l’únic sector que ha apujat les seves tarifes. I és que les destinacions de la zona han augmentat els preus d’estància un 2,53%, tot i això, és el sector de neu d’Andorra que presenta les tarifes més baixes, ja que la mitjana de preu en els diversos hotels de la zona s’ha establert en uns 81 euros per estància. 
 
Variacions de preus a Espanya / La pàgina web trivago també ha especificat els preus dels hotels durant la temporada d’esquí a Espanya, d’aquesta manera, la plataforma ha destacat que la destinació espanyola que eleva més els preus respecte a l’any passat és Sallent de Gallego, ja que ha augmentat els preus un 37,62%, passant dels 101 euros de mitjana als 139. Mentre que Salardú és on més han baixat les tarifes en comparació al gener de 2015, concretament un 23,39%.
 
Indrets més cars i més econòmics / Entre les destinacions estudiades per trivago, Baqueira és l’indret de neu d’Espanya on és més car pernoctar quest mes, superant en la majoria d’hotels els 200 euros de mitjana. Monachil i Sallent de Gállego també ofereixen preus mitjans elevats, doncs registren per estància 146 euros i 139 euros respectivament. Mentre que Soldeu és la destinació més cara d’Andorra, amb una mitjana de preus 181 euros la nit. 
 
Tanmateix, trivago ha remarcat que entre les localitats més econòmiques es troba Güéjar Sierra (Espanya), amb una mitjana de tarifes de 54 euros l’estància, i Ordino per Andorra, ja que els hotels propers al sector ofereixen l’estada a uns 81 euros la nit. Així, aquestes destinacions suposen una alternativa a les més populars que presenten preus més alts. 
 
Alhora, els Pirineus, Espot, Sort i Jaca són els sectors de temporada que mostren els preus més baixos respecte el gener de 2015 amb 67 euros, 73 euros i 75 euros de mitjana cadascuna. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT