PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Andorra Telecom treballa per donar cobertura a l’estany de Madriu

Actualment l’operador del país proporciona servei al 98% del territori

Per ESTEFANIA GRACIA

Estany de la Vall del Madriu.
Estany de la Vall del Madriu. | EL PERIÒDIC
Andorra Telecom s’ha reunit amb el Ministeri de Medi Ambient i els membres de la Vall de Madriu-Perafita-Claror per mirar de dotar de cobertura un dels «pocs punts foscos que per ara no cobrim al Principat, degut a les altes muntanyes de la zona i la dificultat per fer-hi arribar el nostre servei», ha destacat el director de Roaming i Internacional de l’entitat, Carles Casadevall. D’aquesta manera, «tot i que és complicat», l’operador cobrirà l’estany i «segurament es farà una instal·lació via satèl·lit, amb la que es podrà dotar  la zona de wifi i es posarà un sistema telefònic via IP perquè es pugui trucar al 112».  
 
Problemàtiques amb les antenes / En més d’una ocasió, els visitants o turistes han destacat el fet de poder-se connectar a una cobertura espanyola tot i estar en territori andorrà. Aquest fet s’ha estat controlant des d’Andorra Telecom, ja que els operadors de Movistar, Vodafone i Orange «tenien una antena abans d’arribar a la duana de la Farga de Moles que atorgava cobertura als seus clients fins gairebé passat Sant Julià». 
 
Actualment –després que Andorra Telecom hagi estat parlat amb els operadors espanyols en diverses ocasions– aquesta situació ja no es produeix. A hores d’ara, les xarxes d’Orange i Movistar es perden poc després de passar la frontera, «tot i això, Vodafone continua donant cobertura fins la zona de Sant Julià, un aspecte que estem parlant», ha confirmat Casadevall. A més, el director destaca que Vodafone tenia una antena al Coll de la Gallina per retransmetre cobertura a Ós de Civís, «però les ones de l’estructura arribaven fins a la urbanització de Can Diumenge, un fet que era del tot injustificat i que vam aconseguir canviar». 
 
Tanmateix, Andorra Telecom ha hagut de parlar en diverses ocasions amb l’Agència Nacional de Freqüències francesa, «perquè els operadors de França tenien dues antenes al tocar de la frontera del Pas de la Casa que donaven cobertura francesa a una zona extensa del Principat», un fet que segons Casadevall «per a res tenia justificació», i després de parlar amb l’agència, «aquesta va obligar als operadors francesos a girar les antenes cap a França, tot i que encara queda una petita ona de cobertura que arriba en poca mesura a la zona de la frontera del Pas». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT