PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

Torna la festivitat per rememorar la diada de Sant Sebastià

La tradicional lectura del pregó va a càrrec de Sonia Lanau Morales

Per EL PERIÒDIC

Cartelll de la festivitat de Sant Sebastià per aquest any.
Cartelll de la festivitat de Sant Sebastià per aquest any. | RÀDIOSEU
La Seu d’Urgell rememora un any més el 20 de gener, festivitat de Sant Sebastià on es commemora el vot de poble a través de la Germandat que porta el nom del sant. La Seu, com moltes d’altres poblacions catalanes, sota els estralls de la pesta a mitjans del segle XIX va posar-se sota l’advocació de Sant Sebastià, patró que s’invocava per a salvar-se del còlera.
 
En aquesta ocasió, els actes commemoratius s’iniciaran avui a les 20.00 hores del vespre, ja que se celebrarà la tradicional lectura del pregó, aquest any a càrrec de Sonia Lanau Morales, directora de l’Escola Municipal de Música de la Seu d’Urgell, en un acte que tindrà lloc a la Sala de Sessions de l’Ajuntament  urgellenc. 
 
Tanmateix, a les 21.00 hores de la nit, es repartirà la tradicional torrada de pa amb all i oli, codonyat i altres complements gastronòmics, gratuït i exclusiu pels Germans, al centre cívic El Passeig, segons ha informat l’Ajuntament urgellenc. 
 
Festivitat del patró / La celebració continuarà demà amb la festivitat del patró i festiu a la Seu d’Urgell, amb un solemne ofici a la Catedral. D’aquesta manera, a les 11.00 hores del matí s’iniciarà la diada amb el cant dels Goigs en honor a Sant Sebastià i el repartiment de panets beneïts. A les 12.00 del migdia, a l’Ajuntament de La Seu es realitzarà l’Assemblea General Ordinària de la Germandat. A les 14.00 hores del migdia tindrà lloc un dinar de germanor i a les 18.00 de la tarda tindrà lloc un ball de tarda a la sala de festes Guiu de la ciutat, amb l’actuació del músic Miquel Comella. 
 
La jornada festiva culminarà a les 18.30 de la tarda amb un homenatge a mossèn Xavier Parés, a l’Església de la Missió. En aquest mateix temple, a les 19.00 de la tarda, hi haurà el concert de Sant Sebastià, a càrrec de l’Orquestra de Cambra Cadí, que culminarà la jornada festiva a la capital alturgellenca. 
 
La commemoració de Sant Sebastià seguirà dijous amb una missa en sufragi dels Germans confrares difunts, a l’església de La Missió, a les vuit del vespre. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT