PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Riera: Cas tancat

El davanter portuguès queda apartat de l’equip i no jugarà més aquesta temporada amb els tricolors

Per JOAN JOSEP BLASCO

| J.J.B.
Els actes d’indiciplina és paguen cars. I sigui el nom que sigui. Així ho veuen a l’FC Andorra. Ni ser el jugador més determinant aquesta temporada val per sortir-se del codi intern. Riera, per un acte d’indiciplina, queda apartat de l’equip i no tornarà a entrenar ni jugar més com a tricolor aquesta campanya.
 
Els esdeveniments que van desenvocar la situació es van produir dijous passat. Riera, en un entrenament, va encarar-se i fins i tot va posar un dit a la cara del preparador físic, Jordi Benet, en to desafiant. Aquesta circumstància va ser la que va fer vessar al got, ja que anteriorment el jugador havia tingut algun problema amb companys seus a l’equip. Cos tècnic i jugador van tractar la situació l’endemà, i es va decidir que no seguiria al club. El president de la junta gestora, Lluís España, va tractar ahir de conciliar les parts per a que el davanter portuguès seguís a la plantilla, però tant el cos tècnic com el mateix Riera van arribar a l’acord que la millor decisió era que deixés l’equip. La baixa no se li dóna, però no seguirà entrenant-se amb la resta de companys, ni tornarà a jugar aquesta temporada amb la samarreta tricolor.
 
«Era una situació del tot insostenible», afirmava el mateix  Riera després de la reunió. Admet que els fets són els que són i «tinc plena consciència del que vaig fer», i la solució que s’ha trobat «és la millor. Tots estem d’acord, és el millor per al club». Les males relacions amb Benet són irreconciliables per la seva part: «Existeix un problema important i jo no estava a gust. La millor decisió que es podia prendre és aquesta». Lamenta haver de marxar, perquè «estimo molt a l’FC Andorra i no li vull cap mal», però és una determinació que s’havia de prendre. El seu futur pot estar a la Lliga Nacional els pròxims mesos: «La meva intenció és la de continuar jugant en un altre conjunt fins a final de temporada. Després ja veurem».
 
La importància de Riera a l’equip és fàcil de veure. No només pel seu joc i el que aporta en atac, sinó també pels seus números. És el màxim golejador dels tricolors, i el primer assistent. En més d’un partit, tant aquesta temporada com en la passada, es va posar l’equip a l’esquena per tirar endavant partits complicats. L’entrenador, Justo Ruiz, ho té clar. «El primer perjudicat és l’equip, però s’havia de prendre aquesta decisió. S’ha arribat a una situació insostenible», admet el tècnic, ressaltant que és «un jugador que esportivament compta amb una qualitat que no té discussió. És el més determinant que tenim ofensivament». Però com a cap del vestidor no podia passar per alt els esdeveniments per continuar tenint el respecte de la resta de la plantilla. Pel que queda de temporada «serà difícil trobar-li un substitut del mateix nivell», perquè a Ruiz li agradaria que arribés un jugador ofensiu que aporti gol.
 
Per la seva part España, que apostava per la continuïtat del davanter, remarcava que «és el millor jugador que tenim». Però no té la intenció de deixar que perdi definitivament el seu lligam amb l’entitat: «No tenim la intenció de donar-li la baixa. Ho tenim clar. Continua vinculat al club però sense participar al camp». Una opció consistent és que se’l cedeixi a un altr conjunt. La marxa del davanter no es cobrirà, si més no, a curt termini. «De moment no reforçarem».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT