PUBLICITAT

Andorra la Vella

El Cirque aplegarà 110.000 espectadors

L’espectacle, encara sense pressupost exacte, torna al Principat del 2 al 30 de juliol sota el títol ‘Scalada Vision’ amb una temàtica completament renovada

Per Lidia Raventós

Moment de l'espectacle, l'estiu passat.
Moment de l'espectacle, l'estiu passat. | Tony Lara
El Cirque du Soleil tornarà a Andorra del 2 al 30 de juliol sota el títol Scalada Vision. Així ho va anunciar ahir el ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp, que juntament amb el gerent d’Andorra Turisme, Betim Budzaku, va explicar els trets principals d’aquesta edició. Així mateix, van comunicar que encara s’està treballant per acabar de tancar algunes de les parts de l’espectacle però van assegurar que l’acord definitiu estarà lligat la primera quinzena de febrer. 
 
Una de les novetats de la que serà la quarta edició de l’esdeveniment al Principat, és que es realitzaran 22 sessions, una més que l’any passat, per tal d’aprofitar el pas del Tour de França per Andorra. En aquest sentit, el gerent d’Andorra Turisme va augurar que serà un succés que també cridarà a molts turistes a visitar el país. Per aquest motiu, la intensió és vincular els dos esdeveniments per tal de treure’n el màxim rendiment sobretot a nivell comunicatiu. «Volem aprofitar la força que té el Tour de França en el que és la comunicació ja que tindrem més gent a Andorra i això sempre és un valor afegit», manifestava. L’objectiu, segons va desenvolupar Budzku, és que «el juliol, un mes turístic però no tant com l’agost, estigui cobert amb aquest esdeveniment». En total són quatre setmanes i cinc caps de setmana en què es podrà gaudir de l’espectacle al país. 
 
Amb tot, s’espera arribar a un total de 110.000 espectadors, dels quals 52.800 tindran entrada de pagament –per aquelles persones que vulguin estar assegudes– i 57.200 seran gratuïtes –en aquest cas estaran d’empeus–. La capacitat per espectacle serà de 5.000 espectadors amb 2.400 entrades de pagament i 2.600 gratuïtes.
 
Una altra de les novetats amb la qual s’està treballant és la possibilitat de cobrir tot el recinte i no només la part de l’escenari. Tant el ministre de Turisme com el gerent d’Andorra Turisme van informar que malgrat que aquest aspecte encara no està tancat «més per motius tècnics que no pas econòmics, actualment hi ha un 90% de possibilitats que sigui cobert». Sobre aquest punt, la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, va opinar que el fet de cobrir-ho pot ser molt positiu per evitar problemes climatològics així com per donar solució a algunes queixes que havien rebut de veïns de la zona per molèsties amb l’enllumenat i el so. «El fet que sigui cobert ajudaria a atenuar aquests problemes i per tant entenem que és positiu i millora encara més l’espectacle tant a nivell parroquial com per als veïns», raonava.
 
Precisament el fet de no saber encara amb exactitud totes les característiques tècniques de l’espectacle, provoca que a dia d’avui no es conegui el pressupost exacte que es destinarà enguany a aquest esdeveniment. Tot i així, Camp va apuntar que els números seran semblants als de l’any passat quan la representació va tenir un cost net de gairebé dos milions i mig d’euros. El titular de turisme va reconèixer que la inversió pot ser més elevada en aquesta edició si finalment es porta a terme el cobriment total del recinte. Malgrat això, va exposar que «potser augmenten els costos però el preu del contracte baixarà», ja que fins ara era el mateix circ era el que s’ocupava de cobrir l’escenari i ara anirà a càrrec d’Andorra Turisme. 
 
Enguany també hi haurà canvis pel que fa a les actuacions. Es realitzaran el doble de números aeris del que es van fer el 2015, passant de tres a sis. Un aspecte que Budzaku va valorar molt positivament ja que «milloren molt la visibilitat, sobretot d’aquells que estan d’empeus». També augmenten els números col·lectius fins arribar a un global de sis en cada sessió. D’altra banda, un dels temes que ja es va introduir l’any passat i que enguany es mantindrà seran les animacions que tenen lloc trenta minuts abans que comenci l’espectacle. Segons el gerent d’Andorra Turisme, «aquest és un aspecte que ajuda moltíssim i provoca que la gent arribi abans». L’hora de l’espectacle tampoc canvia. Seguirà sent a les deu de la nit i per tant l’animació començarà a dos quarts de deu. L’emplaçament també continuarà sent el mateix, situat a l’aparcament del Parc Central d’Andorra la Vella.
 
Entre els temes que cal acabar de tancar, també es troba la possibilitat de confirmar ja el retorn del Cirque du Soleil de cara al 2017. «La intensió es poder tancar el contracte per dos anys»,va declarar Camp. 
 
Nou fil conductor/ Aquest 2016 la temàtica de l’espectacle serà completament nova amb dos germans, un noi i una noia, com a protagonistes. La història relata la relació que tenen els dos personatges i com el seu lligam inalterable es posa a prova quan són separats per emprendre un viatge imaginari sorprenent. 
L’aventura anirà acompanyada d’acrobàcies, números trepidants i jocs de llums, so i efectes que, segons Budzaku, «no deixaran a ningú indiferent». La tecnologia també tindrà un rol destacat en el concepte creatiu de l’espectacle. 
 
A l’obra també hi tindran un paper destacat dos esperits que seran els encarregats de guiar als espectadors al llarg d’aquesta experiència. Els dos germans començaran la seva aventura en el moment que creuin la porta que trobaran enmig d’un bosc i que els transportarà a un món màgic, desconegut i sorprenen. «És només una pinzellada del que es podrà veure ja que no ens agrada desvatllar-ho tot per poder crear més expectativa», anotava Camp.
 
L’espectacle comptarà amb un nou director creatiu, Mukhtar Omar S. Mukhtar, molt vinculat a espectacles realitzat a Las Vegas i amb una àmplia experiència en el món de la representació. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT