PUBLICITAT

Andorra la Vella

El ‘Politar Andorrà’ compleix 250 anys amb una nova edició

Per primera vegada es fa una transcripció literal del llibre original

Per Estefania gracia

Una pàgina del manuscrit ‘Politar Andorrà’.
Una pàgina del manuscrit ‘Politar Andorrà’. | El Periòdic
Coincidint amb els 250 anys de la redacció del Politar Andorrà, el Consell General va presentar ahir una nova edició del manuscrit que forma part del fons de l’Arxiu de les Set Claus del Consell General.
 
El síndic general, Vicenç Mateu, va destacar durant la presentació que amb aquesta nova edició, per primer cop en la història es publica la transcripció del document original del Politar Arndorrà. Un fet que el mateix autor encarregat de confeccionar l’obra, Ignasi J. Bages, també va voler remarcar.
 
Tanmateix, Mateu va puntualitzar que amb aquesta obra, juntament amb el Manual Digest, el Principat compta amb uns textos de referència per «entendre l’art de fer política i el decurs d’aquesta durant els últims dos segles a casa nostra». A més «cal seguir tirar endavant l’edició d’obres cabdals per a la història andorrana com aquestes». 
 
Mateu també va incidir en el fet que tots «els que fem política ens referim a les màximes del Politar Andorrà, anant a buscar els consells o normes de prudència política que poden servir més enllà d’una circumstància concreta». El síndic general també va recordar que el text de l’obra editada és «un resum dels costums i les lleis que permeten traçar els límits de la identitat històrica d’Andorra».
 
La nova edició del Politar Andorrà es podrà trobar a partir d’avui a les llibreries amb un preu de 36 euros, tot i que Mateu va assegurar que també es podrà trobar a les biblioteques del país. 
 
Nova edició del Manual Digest / Pel que fa una futura edició del Manual Digest patrocinada pel Consell General, Mateu va puntualitzar que aquesta és «una qüestió que encara no hem abordat, tot i que fomentem la conservació històrica i continuarem per aquesta via». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT