PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

El PS pregunta sobre FEDA i Andorra Telecom

Volen confirmar si el Govern ha demanat un avenç dels seus beneficis per afrontar necessitats de tresoreria

Per EL PERIÒDIC

Pere López, conseller del PS
Pere López, conseller del PS | El Periòdic
El conseller general del Partit Socialdemòcrata (PS) i president del grup parlamentari mixt, Pere López, va tramitar vàries preguntes al Consell General sobre la distribució de resultats prevista per part tant d’Andorra Telecom com per FEDA de cara a l’exercici 2016. En concret, i segons va indicar la formació en un comunicat, volen confirmar si, tal i com s’ha publicat, el Govern ha demanat un avenç d’aquests beneficis per poder afrontar necessitats de tresoreria. 
En l’escrit enviat al síndic general, Vicenç Mateu, per a la seva tramitació, López va recordar que l’Executiu, com s’explica en el projecte de pressupost pel 2016, ara a tràmit a seu parlamentària, preveu rebre per part de totes dues societats públiques fins a 28,8 milions d’euros fruit dels beneficis obtinguts al llarg del 2015. En concret, aquesta xifra es divideix en 26,3 en el cas d’Andorra Telecom i 2,5 en el cas de FEDA. 
En la nota emesa ahir pel PS, la força socialdemòcrata va destacar la seva preocupació pel fet que a la companyia de telecomunicacions s’agafin tots els beneficis i ni un sol euro es destini a reserves. Fa uns dies, en un mitjà del país, s’assegurava que el Govern havia demanat a totes dues empreses que avancessin una gran part d’aquests diners ja que s’havien d’afrontar necessitats actuals de tresoreria. En concret, i segons el referit mitjà, s’haurien sol·licitat 14,5 milions d’euros a Andorra Telecom i tot el benefici previst per part de FEDA. 
Per això, López reclama directament a l’Executiu si és cert que s’ha fet aquesta petició a totes dues societats i, en cas de resposta afirmativa, si s’han realitzat ja la transferència. També es demana quin són els motius que han forçat Govern a fer aquesta petició així com quina part faltaria encara per rebre durant l’any actual.
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT