PUBLICITAT

Aransa

Més de 850 nens comencen el programa Esport Blanc Escolar

Les escoles del Berguedà que han estat practicant esquí de fons a les estacions de Lles i Aransa

Per EL PERIÒDIC

Alumnes practicant esquí amb el programa Esport Blanc Escolar a Aransa.
Alumnes practicant esquí amb el programa Esport Blanc Escolar a Aransa. | RÀDIOSEU
Més de 850 nens i nenes del Pirineu han començat aquesta setmana a omplir les estacions d’esquí, en el marc del programa Esport Blanc Escolar. El tret de sortida el van donar dilluns els nens de tercer i quart de primària de les escoles del Berguedà que han estat practicant esquí de fons a les estacions de Lles i Aransa, segons ha informat RàdioSeu. 
 
La responsable de la Mancomunitat d’Estacions d’Esquí Nòrdic, Tot Nòrdic, Imma Obiols, ha assegurat que «des del sector del nòrdic es valora molt positivament el programa, ja que permet dinamitzar les instal.lacions». A més, aquest any el programa s’ha ampliat amb 350 escolars més que en l’anterior edició. Nens de les comarques de la Val d’Aran, l’Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà, el Pallars Jussà, l’Alt Urgell, el Berguedà, el Ripollès, el Solsonès i la Cerdanya comptaran amb l’esquí com una matèria més d’estudi dins l’assignatura d’Educació Física. 
 
Els alumnes de tercer i quart de primària aprendran les nocions bàsiques de les tres modalitats d’esquí més habitual, esquí nòrdic, alpí i surf de neu, o les podran perfeccionar si ja en saben.Tanmateix, Obiols ha afirmat a l’ACN que l’objectiu de la iniciativa és que els joves provin totes les modalitats, per tal de potenciar la cantera dels esports de neus de cara a la competició. El programa es desenvolupa en vuit jornades, tres de fons, tres d’alpí i dos d’snowboard.
 
Candidatura olímpica / En relació amb la candidatura olímpica, des de Tot Nòrdic esperen que la proposta tiri endavant. Vers aquest fet Obiols remarca que el programa neix del Pla Estratègic dels Esports d’Hivern i que s’ha valorat molt positivament per part de totes les entitats. 
 
També en aquest sentit, Obiols ha afegit que fins i tot el programa Barcelona Esports «es manté i per això des del Pirineu, estacions i clubs esperen que Barcelona torni a apostar-hi. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT