PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

Decomissats 17.950 paquets de tabac valorats en 81.857 euros

El material estava dins d’un vehicle abandonat a la capital urgellenca

Per EL PERIÒDIC

Decomís de tabac.
Decomís de tabac. | GUÀRDIA CIVIL
La Guàrdia Civil ha localitzat un total de 17.950 paquets de tabac ros de contraban procedent d’Andorra, de diferents marques, valorat en 81.857,50 euros, a l’interior d’un vehicle que va ser abandonat pels seus ocupants en una pista forestal de la població de la Seu d’Urgell.
 
Segons va informar ahir la Guàrdia Civil, l’actuació va tenir lloc cap a les 16.30 hores del passat dia 15 de gener quan diversos agents es trobaven prestant un servei operatiu destinat a la prevenció del contraban. 
Una de les missions d’aquest tipus de serveis, que es realitzen periòdicament, és l’exhaustiu reconeixement de les pistes forestals properes a la frontera hispanoandorrana, amb l’objecte de localitzar arts o mitjans que facilitin el pas de gènere de contraban i, en cas positiu, procedir a la seva intervenció corresponent.
 
D’aquesta manera, en una de les pistes inspeccionades, propera a La Seu d’Urgell, es va localitzar un vehicle marca Jeep, model Grand Cherokee, amb matrícula espanyola, que es trobava pel que sembla abandonat a la zona destacada des de fa poc temps.
Així, en apropar-se, els agents van poder comprovar que no hi havia cap persona ni a l’interior del vehicle ni en les seves proximitats, tot i que sí que van trobar ocultes dins del vehicle, en unes caixes de cartró, 17.950 paquets de tabac ros de contraban.
 
L’abandonament de vehicles amb gènere de contraban és un fet habitual entre els contrabandistes, segons ha explicat la Guàrdia Civil, ja que solen fer-ho quan no tenen la suficient confiança de realitzar amb èxit la seva tasca delictiva o tenen la sospita que poden ser descoberts per alguna informació tramesa a les autoritats encarregades de dur a terme aquests registres .
 
Aquesta actuació és la més important realitzada en el que va de 2016 i una de les més importants dels últims mesos. 
 
Darreres detencions / La darrera detenció en l’àmbit del contraban a la Seu d’Urgell es va produir el passat nou de desembre, quan la Guàrdia Civil va detenir dues persones a la Seu per un presumpte delicte de contraban de tabac des d’Andorra. El gènere decomissat, més de 31.000 paquets, va estar valorat en més de 140.000 euros. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT