PUBLICITAT

SANT JULIÀ DE LÒRIA

Vila reconeix la necessitat de demanar un crèdit pels salaris

El cònsol major de Sant Julià accentua, en el seu primer acte públic, la complicada situació econòmica

Per EL PERIÒDIC

El ministre Gilbert Saboya, el síndic general, Vicenç Mateu i el cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Vila, ahir a l’Escudella de Sant Sebastià
El ministre Gilbert Saboya, el síndic general, Vicenç Mateu i el cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Vila, ahir a l’Escudella de Sant Sebastià | ANA/J.D.
El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Vila, va reconèixer ahir en el transcurs de la celebració de l’Escudella de Sant Sebastià que «és probable» que la corporació laurediana hagi de demanar un crèdit per poder fer front al pagament dels salaris del Comú.
En el seu primer acte públic, Vila va reiterar «la situació [financera] és complicada i haurem de fer mans i mànigues per poder pagar els salaris [del Comú]». En aquest sentit va indicar que era gairebé inevitable la necessitat d’haver de demanar el crèdit, però que ho confirmarà en  la primera sessió del Consell de Comú que se celebra demà.
Vila també va aprofitar per anunciar que no es variaran els salaris del Comú, amb una corporació que treballarà en set comissions. Els membres de la majoria de Laurèdia en Comú, els consellers d’Unió Laurediana i representants del Govern, com el ministre lauredià Gilbert Saboya, l’ambaixador espanyol, Manuel Motobbio o el síndic general. Vicenç Mateu, també van assistir a la diada.
 
2.800 racions d’escudella/ La Germandat de Sant Sebastià va beneïr i repartir els pans després de l’habitual missa d’ahir a Sant Julià de Lòria. L’agrupació existeix des del segle XVIII –segons els mateixos germans– i com va recordar el seu president, Enric Naudi, i el propi cònsol major de la parròquia, va tenir un paper molt important en el desenvolupament de la societat, perquè va crear un sistema de mutualitat per als germans precursor de la seguretat social. Fa 28 anys, els germans van començar a fer-se càrrec de la coordinació de l’Escudella per «donar-li una mica més de caliu a aquesta diada», va recordar Naudi.
Centenars de veïns van passar a recollir la seva ració de les 2.800 que s’han repartit a la plaça de la Germandat, per les quals els escudellaires van rebre la felicitació del Comú. Vila va destacar l’aspecte cohesionador de la diada i va celebrat el bon veïnatge que es respirava a la cita.
D’altra banda, després de la polèmica sobre els sous dels comuns suscitada a partir de la decisió del consolat d’Encamp de redistribuir la partida de salaris dels càrrecs electes, Vila va assegurar que «en cap moment m’ha passat pel cap que es puguin apujar salaris i en cap moment m’ha passat pel cap voler abaixar els salaris de ningú» i, tot i reconèixer que encara no s’ha mirat i estudiat aquesta partida dels pressupostos, no canviarà les xifres. «No som dels que més cobrem però no tocarem res», va explicar el nou cònsol de Sant Julià.
 
Nova sala de vetlla/ L’Agència ANA va apuntar que la Germandat de Sant Sebastià, immersa en un canvi dels seus estatuts –que no s’han modificat des de fa més d’un segle– per modernitzar-los, ha trobat un local davant de l’actual sala de vetlla que permetria ampliar l’equipament perquè es pugués vetllar més d’un difunt de manera simultània –ja que ara només hi ha espai per a un. Pròximament, la Germandat es reunirà amb els nous rectors de la corporació per debatre el tema, que va ser qualificat per Vila com «un bon pensament».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT