PUBLICITAT

Andorra La Vella

Alcobé valora les reunions amb els sindicats per fer la reforma de llei

Sis col·lectius ja s’han reunit amb el ministre per mostrar suggeriments

Per ESTEFANIA GRACIA

El ministre d’Administracions Públiques, Transports i Telecomunicacions, ahir al Consell General.
El ministre d’Administracions Públiques, Transports i Telecomunicacions, ahir al Consell General. | TONY LARA
El ministre d’Administracions Públiques, Transports i Telecomunicacions, Jordi Alcobé, va destacar ahir que ja s’ha reunit amb sis sindicats de la funció pública, «em falten dos, i per ara, les reunions estan anant molt bé, són trobades molt positives». A més, el ministre va remarcar que tot i que aquestes primeres reunions han estat més un acte de presentació, «amb les propostes i demandes que ens vagin donant els sindicats podrem començar a treballar en la reforma de la llei de la funció pública i així seguir avançant». 
A partir d’aquests suggeriments, el Ministeri procedirà a fer els plantejaments per a la reforma de la llei «i podrem compartir aquestes propostes amb els diferents sindicats». Tanmateix, Alcobé va destacar que per ara tots els -sindicats amb qui ha tingut una trobada s’han mostrat «molt constructius i col·laboradors en fer aportacions positives».
 
D’altra banda, el president del Sindicat de Funcionaris de Duana (SFD), Carles Sierra, també va destacar aquestes trobades com una oportunitat de transmetre «les demandes del sindicat, tot i que per ara estem treballant amb la junta, i un cop les tinguem elaborades, les farem arribar al ministre». A més, «nosaltres ho volem ampliar a tot el col·lectiu duaner, perquè és una reforma que afecta a tot el col·lectiu, no només al sindicat». Tanmateix, el SFD demanarà que es continuï treballant amb alguns dels acords que es van prendre amb l’anterior Govern en diverses negociacions. 
 
Primer contacte / Encara hi ha dos sindicats que estan a l’espera de realitzar les reunions de presentació. Un d’ells, el Sindicat de l’Ensenyament Públic (SEP) –que es trobarà amb el ministre dimarts– espera poder transmetre les demandes a nivell sindical que ja han avançat en ocasions anteriors, com les dates de la comissió de la mútua o la llei del cos especial d’educació. 
 
«Sabem que des del Ministeri d’Educació s’ha començat a treballar alguna cosa en aquesta legislació i volem saber com està el tema, a més de si es tractarà només des d’educació o si es farà per part de la funció pública», segons va destacar el president del SEP, Gregori Guitiérrez. 
 
Tot i això, «durant aquesta reunió de presentació no tindrem massa temps per transmetre les diferents demandes –ja que duren uns 20 minuts– així que suposo que ens presentarem i després més endavant ja transmetrem els neguits i suggeriments que podem tenir respecte a la reforma de la llei». 
 
L’actual junta del SEP fa tan sols sis mesos que està en funcionament, per aquest motiu, Gutiérrez destaca que no es van fer acords amb el Govern anterior, per tant, «aquest serà el nostre primer contacte formal amb la funció pública». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT