PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

La Seu recull 265.030 € amb l’estància d’autocaravanes

L’espai d’aparcament habilitat aplega 2.454 ocupants durant el 2015

Per EL PERIÒDIC

Espai habilitat per autocaravanes a la Seu d’Urgell.
Espai habilitat per autocaravanes a la Seu d’Urgell. | AJUNTAMENT LA SEU D'URGELL
Un total de 2.454 autocaravanes s’han instal·lat durant l’any 2015 a la zona d’aparcament d’aquest tipus de vehicles que disposa la Seu d’Urgell, fet que ha suposat un impacte econòmic positiu per la ciutat d’aproximadament de 265.032 euros. Aquesta xifra de l’any 2015 representa un augment del 20% respecte el nombre d’autocaravanes que es van instal·lar al llarg de 2014, any en que s’hi van aparcar un total de 2.048 en aquesta àrea especialment adequada, segons ha destacat l’ajuntament urgellenc. 
 
A més, segons es desprèn de les dades que té la Plataforma de Autocaravanas Autónoma (PACA), cada autocaravana que s’instal·la a la ciutat fa una despesa mitjana d’entre 70 i 100 euros diaris que repercuteix positivament en els comerços i establiments urgellencs. Una autocaravana on hi viatgen quatre persones, que fan una estada d’una nit i mitja en el municipi, representa una despesa mitja per persona al dia de 18 euros.
 
Perfil dels autocaravanistes / La Dirección General de Tráfic (DGT) ha elaborat un estudi segons el qual defineix el perfil d’usuari d’autocaravanes. L’estudi conclou que és una persona major de 40 anys, amb poder adquisitiu mitjà-alt, que viatja més de 200 dies a l’any amb un quilometratge anual mig d’uns 20.000 quilòmetres. També se’n desprèn d’aquest estudi que aquestes persones normalment viatgen en família o en parella, encara que cada vegada són més freqüents les parelles joves amb fills petits. 
 
Els autocaravanistes generalment són propietaris del vehicle, encara que cada vegada més es registra una major proporció d’usuaris que lloguen autocaravana, i la seva despesa mitja per persona i al dia es troba situada entorn als 18 euros. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT