PUBLICITAT

Ordino

Arcalís està a punt per al ‘show’

El Freeride World Tour afronta la primera cita del 2016 amb 24 hores d’antel·lació però amb tot en ordre per a l’inici

Per Iván Moure

Un ‘rider’ de surf de neu en ple descens, l’any passat al FWT d’Arcalís.
Un ‘rider’ de surf de neu en ple descens, l’any passat al FWT d’Arcalís. | Vallnord
Les prediccions meteorologiques d’aquests dies estan  posant alerta al Freeride World Tour (FWT) i Vallnord-Arcalís. No pinta gens bé el cap de setmana, ja que s’anuncien precipitacions, i davant aquesta situació, dimecres es va decidir avançar la primera cita un dia i fixar-la per avui, enlloc de demà.
 
A sobre, toca matinar perquè la competició començarà a dos quarts de nou del matí, amb l’intenció que  en unes quatre hores hagi acabat. És el segon any de contracte que l’estació que encapçala Xabier Ajona acull la màxima cita mundialista de fora pista dels tres que té signat per contracte Andorra Turisme (fins el 2017), per això el director de l’estació no va dubtar a assenyalar: «S’ha reduït molt el temps de preparació organitzativa però l’experiència de l’any passat ens està ajudant a portar-ho bé». Ajona promet una primera cita a l’altura de les circumstàncies: «Fa quinze dies tothom patia perquè no hi havia neu però amb el que ha caigut els darrers dies Arcalís està en bones condicions. Hi ha un punt extra per ser la prova inicial del calendari i l’any passat els corredors van escollir-nos com la millor seu, així que això és un orgull per a nosaltres, que la gent se senti tan benvinguda. Esperem que sigui un divendres espectacular».
 
El màxim responsable del FWT, Nicolas Hale-Woods, no va dubtar a indicar: «Tornem a Andorra, on sempre hem tingut excel·lents experiències», fins el punt que el Principat acollirà pròximament altres cites com el Dorado o, a Grandvalira, el Mundial júnior o l’Skiers Cup. Guanya posicionament internacional, cosa que ha fet que Andorra Turisme apostés per invertir en aquest FWT: «Hem vist que França és el primer país en audiència, que l’any passat es va estimar en més de 22 milions. A l’estiu valorarem si volem continuar apostant per aquesta competició a partir del 2018 però sens dubte, esdeveniments com aquests ens posicionen en el món de la neu i ens fa ser un element diferenciador als Pirineus», va manifestar Enric Torres.
 
FORNELL I TORRES, BASES LOCALS / Dos seran els representants tricolors al FWT d’Arcalís. Dani Fornell farà el Qualifier amb l’intenció de pujar a l’elit de la competició fora pista, com fa dues temporades, i això passa per fer algun podi i per treure el màxim de punts possibles en aquesta cita, a la qual participa amb una wild card. Lorelei Torres viurà la seva segona experiència. Assegura arribar «en millor forma» i que no està tan nerviosa com quan era debutant l’any passat, tot i admetre que ha faltat «més entrenaments a la neu».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT