PUBLICITAT

La Massana

«Una exposició per riure i no plorar»

La Massana Còmic inaugura la mostra de cartells ‘Wolinski, Cabu, Charb et les autres...’

Per ESTEFANIA GRACIA

El ministre d’Afers exteriors i el director de la Cinemateca de Tolosa, ahir.
El ministre d’Afers exteriors i el director de la Cinemateca de Tolosa, ahir. | TONY LARA
Un any després de l’assassinat terrorista que va sacsejar el setmanari satíric Charlie Hebdo, l’Ambaixada de França a Espanya, juntament amb la Cinemateca de Tolosa i l’ARCA, van inaugurar ahir l’exposició Wolinski, Cabu, Charb et les autres... al Museu del Còmic de la Massana en homenatge a la llibertat d’expressió. 
 
La mostra d’art –que s’emmarca entre els anys 60 i 80– conté dibuixos de cartells per les adaptacions dels còmics de Wolinski i Reiser, així com pòsters cinematogràfics de pel·lícules humorístiques de renom com La Grande Bouffe, de Ferreri. D’aquesta manera, els amants del cinema de burla podran veure la varietat de mostres pictogràfiques fins el proper 27 de febrer. 
Una inauguració sentida  
 
Per donar el tret de sortida a l’exposició, la consellera de Cultura, Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat del Comú de la Massana, Jael Pozo, va destacar que aquest és «el primer pas per començar una fructífera relació» amb les accions culturals que es promouen des de l’Ambaixada de França a Andorra. 
 
Vers aquest fet, l’ambaixadora francesa, Ginette de Matha, va remarcar que tot i ser la primera vegada que l’ambaixada col·labora amb el Museu del Còmic, ben segur que es faran futures actuacions conjuntes, «tot i que cal esperar a veure com es desenvolupa aquesta, però volem seguir caminant amb Andorra en aquest sentit».
 
Així mateix, Jael va aprofitar la inauguració per recordar que aquest mateix any se celebra el 20è aniversari del Saló la Massana Còmic, «un fet d’alegria que mostra l’acceptació ciutadana d’aquests esdeveniments». D’altra banda, el director de la Cinemateca de Tolosa, Franck Loiret, també va voler agrair les sinergies que s’estan fent amb l’ambaixada i va finalitzar el seu discurs puntualitzant que aquesta és una mostra d’art per rememorar uns fets que han marcat la societat francesa, però sobretot, «és una exposició feta per riure i no pas per plorar». L’ambaixadora francesa també va afegir que aquesta col·lecció és un exemple de «resistència a la por que mostra la societat». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT