PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Centrats en jugar

L’FC Andorra vol deixar enrera una setmana complicada amb la marxa de Riera

Per JOAN JOSEP BLASCO

Pau passa l’esfèrica a un company al mig del camp en el partit davant el Farners.
Pau passa l’esfèrica a un company al mig del camp en el partit davant el Farners. | J.J.B.
L a setmana ha estat convulsa per a l’FC Andorra. La marxa de Riera, el màxim golejador de l’equip, significa una baixa sensible. Però els tricolors volen passar pàgina ràpidament i tornar a la realitat de la lliga, després que la darrera jornada s’hagués d’ajornar el matx amb la UE Tona per la neu acumulada a la superfície del camp de la Borda Mateu. Demà, en l’inici de la segona volta, arriba l’FC Martinenc, un dels aspirants a l’ascens a la Tercera Divisió.
 
«A veure com afecta tot plegat. Estic convençut que l’equip donarà la cara», exposa l’entrenador, Justo Ruiz, que confia en que els tricolors no trobin a faltar en excés l’absència del davanter portuguès. Era qui més gols sumava i ara la resta de companys seran els encarregats de suplir la seva pèrdua i agafar protagonisme en matèria realitzadora. Que en són conscients a la plantilla, és una evidència. I que han de pujar una marxa tots plegats, també: «Això no cal demanar-ho. El jugador és conscient que sempre ha d’intentar millorar i donar un pas endavant». Perquè a pesar del paper més o menys destacat que poden tenir uns i altres, les incidències que es van produint s’han anat superant les darreres temporades. «Hi ha jugadors que han causat baixa més importants que ell i l’equip se n’ha sortit», recorda Ruiz.
 
Davant tindran un Martinenc que es troba en línea ascendent, sumant sis victòries als últims vuit partits. Descendit la temporada passada de Tercera, aquest curs és un dels aspirants a l’ascens, tot i que la irregularitat que va presentar a principi de temporada no li ha permès ocupar els primers llocs de la classificació. Ara és sisè. Amb 28 dianes és el conjunt que més veu porteria, igualat amb el CE Manresa, i compta amb el pitxitxi del grup 1. Arranz acumula dotze gols. Es tracta d’un «equip que va començar bastant irregular. Darrerament s’ha consolidat com un dels forts de la categoria», i que arriba a Andorra amb l’objectiu de sumar els tres punts que els permeti «posar-se a dalt de tot» a la classificació.
 
El conjunt del Guinardó és «intens, agressiu i que intentarà utilitzar els seus jugadors determinants de la millor manera possible», amb diferents alternatives tàctiques que desenvolupa sobre el terreny de joc. «Té molts recursos. En estratègia genera perill», el que obliga en tot moment a tenir tota la concentració sobre el camp per no cometre errades que siguin fatals. Per tant, és un «partit que requereix el 100% nostre». Ruiz ho té ben clar. No se li pot donar cap tipus de concessió, i s’han de saber «aprofitar les ocasions que es puguin generar». Aquestes indicacions demostren que «davant aquests equips s’ha de fer un partit perfecte per guanyar».
 
Com ve succeint les darreres jornades, l’entrenador no podrà comptar amb la participació de Leo i Font, que continuen recuperant-se de les seves respectives lesions. La plantilla és curta, pel que haurà de convocar un juvenil per cobrir les absències. Àlex Martínez té tots els números per ser l’escollit.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT