PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Nomen estudia una possible querella contra Cinca

Els advocats de l’exconseller analitzen les paraules del ministre

Per EL PERIÒDIC

Cinca, dimecres a la compareixença posterior al consell de ministres.
Cinca, dimecres a la compareixença posterior al consell de ministres. | TONY LARA
L’animadversió entre el ministre Jordi Cinca i l’exconseller Eusebi Nomen no és cosa de fa dos dies, sinó que els dos van a la grenya de seguida que hi ha una declaració, una resposta, una paraula en un mitjà o un comentari de corredor. Dimecres es va escriure un nou capítol, l’enèsim, d’aquesta batalla dialèctica que, segons Nomen, ha superat una línia. I és que Cinca el va situar a prop dels germans Cierco, immersos en plena batalla legal pel cas BPA, i considera que hi ha difamació. Així doncs, el cap visible de Raiffeisen ha posat el tema en mans dels seus advocats, els quals estudien les possibles accions legals.
 
I tot per una declaració davant de la premsa del ministre de Finances, que com a portaveu del Govern el passat dimecres durant la roda de premsa va dir el següent: «No deixa de ser curiós que el senyor Nomen, promotor de la cooperativa Raiffeisen tingui informació sobre els passos que va seguint la família Cierco, i tingui informació sobre si al març tindrà o no resposta en aquests suposats processos que ha iniciat la família Cierco als Estats Units. Serà que participa de totes aquestes reflexions i d’impulsar tots aquests actes, perquè si no no acabo d’entendre com té tota aquesta informació».
 
Dit i fet, Eusebi Nomen va trigar poc en posar el crit en el cel. «Ell va fer una difamació important, i per això ho poso en mans dels advocats, que estan valorant la querella. El que diu és absolutament fals», respon l’exconseller, que considera que el seu accés a la informació de la qual parla és via internet. Per google. «Del que ell m’acusa, és fals, perquè si tinc tota aquesta informació és perquè surt a internet, i si esteu impulsant un projecte que afecta a milers de persones, que té un efecte de centenars de milions d’euros, és normal que des de Raiffeisen seguim l’evolució de tot el que és relatiu a BPA, i tot el relatiu a les demandes als Estats Units, perquè és accessible per internet».
 
Nomen dispara amb bala, perquè considera que el Govern falla en la seva gestió de la informació: «Si el Govern està gastant fortunes en assessors i comunicació, i no tenen capacitat per estar al dia del que està passant al voltant de BPA, que està a internet, la veritat és que se’ns fa difícil de creure».
 
Per això, insisteix en què el cas passa a mans dels seus advocats, perquè reitera la «falsedat», i critica l’actitud de Cinca envers la cooperativa Raiffeisen que ell lidera. «Cinca posa en dubte la independència del projecte de Raiffeisen i es pensa que el Nomen està en l’equip de la família Cierco», assegura l’exconseller. És una batalla més que ja es veurà com acaba, si en soroll o si, per contra, entra a la Batllia com a querella contra el ministre de Finances. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT