PUBLICITAT

Ordino

Caiguda de Fornell i Torres a Arcalís en el tret de sortida del FWT

El ‘rider’ estarà un mes de baixa per un esquinç al turmell i la representant femenina acaba i obtè el 13è lloc

Per El Periòdic

Un dels participants d’esquí masculí en ple concurs, ahir a la primera cita del Freeride World Tour disputada a Arcalís-Vallnord.
Un dels participants d’esquí masculí en ple concurs, ahir a la primera cita del Freeride World Tour disputada a Arcalís-Vallnord. | Vallnord / Iñaki Rubio
L’organització del Freeride World Tour a Arcalís-Vallnord va estar a l’altura que requereix la primera cita del calendari, la que té totes les mirades posades, tot i que l’estació va haver de treballar a corre-cuita a última hora, degut a que la competició s’havia avançat 24 hores per les males condicions meteorològiques que s’esperen el cap de setmana.
 
El que no va anar tan bé va ser la representació tricolor. Dani Fornell i Lorelei Torres tenien una invitació per participar en la modalitat d’esquí i tots dos van acabar al terra, tot i que amb diferents conseqüències. El rider de la Cortinada va caure poc després de sortir i ni tan sols recorda què li va provocar anar a terra: «Vull veure les imatges perquè no sé què va passar. Crec que després d’un salt, vaig recepcionar on ja ho havia fet anteriorment un altre corredor. Això fa que la neu que vaig tocar estigués dura i es converteixi en una mena de mini salt... Suficient per perdre el control», va explicar. 
 
Un esquí se li va recargolar a la cama esquerra i va acabar sent evacuat en helicòpter, primer a l’infermeria de l’estació i posteriorment a l’hospital, amb el genoll lesionat. Les seves sensacions eren les pitjors –«pensava que m’havia trencat el lligament creuat»– però després de l’avaluació, té un esquinç que enlloc de fer-li perdre «tota la temporada» el faran estar un mes de baixa. «Un mal menor, sense dubte», admet un Fornell que amb tot, es perdrà les dues cites del Qualifier que tenia previstes per al febrer, a les Arcs (França) i Jazna (Eslovàquia) i que es queda amb una sensació ben amarga per la caiguda: «Està clar que a casa tinc la negra. No passa res perquè no puntuo en aquest circuit, però jo anava a guanyar davant els meus i una vegada més, no he pogut». 
 
L’espectacle el va posar un que mai havia trepitjat Arcalís, el suec Kristoffer Turdell, l’únic que va superar els 90 punts amb salts i recepcions clavats, velocitat i estètica. La baixada perfecta que no van poder perfeccionar tant el suís Heitz i el rus Malakhov, segon i tercer, respectivament.
 
En noies, Torres va caure quan estava acabant la cursa, però va ser fruit d’una errada de concentració després d’una baixada irregular, amb fissures, que la van acabar afectant: «No he pogut fer la baixada que desitjava perquè he volgut fer més del que podia», va admetre. «A dalt he vist que la neu estava més dura de l’esperat, a mig pla he hagut de remar una mica en no agafar prou velocitat i ja a baix m’he despistat un segon i he caigut», va resumir sobre la seva actuació. Amb tot, l’andorrana va definir l’experiència com «molt xula, amb els nervis típics abans de la sortida. De tot s’aprèn i el que m’ha passat m’ajudarà també a treure conclusions perquè no torni a passar-me en un futur».
 
Amb tot, la representant tricolor va poder acabar i va finalitzar en la tretzena posició de quinze participants amb 540 punts. Per darrera d’ella van acabar l’austríaca Lorraine i la sueca Christine Hargin, que va tancar la classificació. Pel que fa a la part alta de la classificació, el triomf en noies va ser per a la nord-americana Jaclyn Paaso, com Turdell un altre exemple d’estètica, plasticitat i velocitat que la van permetre sumar 70 punts, 1,5 més que l’austriaca Eva Walkner i 3,25 més que la sueca Evelina Nilsson, que va tancar el podi.
 
Pel que fa a la competició de surf de neu fora pista, Andorra no tenia cap corredor. Va guanyar el britànic Sascha Hamm, seguit pel suec Kristoffer Granbom i pel francès Camille Armand. En la categoria femenina la vencedora va ser la suïssa Estelle Balet, segona va ser la francesa Marion Haerty i tercera, la finlandesa Mikaela Hollsten.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT