PUBLICITAT

Escales-Engordany

Una víctima mortal i tres ferits en un accident de trànsit a la N-145

La jove morta, veïna de Santa Coloma, tenia 17 anys i es dirigia a l’institut de la Seu on estudiava

Per L.R. / J.R.

La grua s’emporta el turisme on viatjaven les tres joves que circulaven en direcció la Seu d’Urgell.
La grua s’emporta el turisme on viatjaven les tres joves que circulaven en direcció la Seu d’Urgell. | J.R.
Una noia de 17 anys, amb inicials S.G., va morir ahir i tres persones més van resultar ferides en un accident de trànsit que va tenir lloc a la carretera N-145. La col·lisió es va produir entre dos vehicles, un turisme amb matrícula andorrana i un tot terreny amb matrícula espanyola, al voltant de dos quarts de nou del matí. La víctima, veïna de Santa Coloma, viatjava a la part posterior del turisme juntament amb dues noies més, la copilot i la conductora d’entre 17 i 18 anys, que es dirigien a l’Institut Joan Brudieu de la Seu d’Urgell on cursen segon de Batxillerat. La quarta persona implicada és la conductora del tot terreny, veïna de la Seu d’Urgell de 60 anys i treballadora del Ministeri d’Educació del Principat. 
 
L’accident es va produir a les 8.37 del matí al quilòmetre 6,6 de la carretera que uneix Andorra amb la Seu d’Urgell (N-145) a l’altura de Valls de Valira, tal com van informar els Mossos d’Esquadra de Lleida. Segons les fonts consultades, el turisme on viatjaven les joves hauria envaït el carril contrari i hauria provocat el xoc frontal-lateral amb el tot terreny que circulava en sentit nord. Les causes del sinistre encara s’estan investigant ja que es desconeixen. Es tracta d’un tram amb una lleugera corba on està prohibit avançar des de la seva remodelació. Diversos testimonis apunten que l’accident no s’hauria produït per causa d’un avançament imprudent.
 
La conductora del turisme, que va resultar ferida greu, va ser trasllada en helicòpter a l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona. Segons van notificar des del mateix centre mèdic, la jove va ser ingressada a l’UCI de l’àrea de traumatologia on es troba estable –segons la informació a la qual va tenir accés EL PERIÒDIC ahir abans de tancar edició. L’altra passatgera va ser evacuada en helicòpter a l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida i sembla, segons fonts consultades, que el seu estat no és tan greu. La conductora del tot terreny va ser trasllada en ambulància al mateix hospital amb una fractura de la pelvis. D’altra banda, l’aixecament del cos de la víctima es va fer al voltant de les 10.45 del matí. Més tard, es va transportar a l’Hospital de La Seu d’Urgell on es van dur a terme els tràmits per traslladar-la a Andorra.
 
Fins al lloc dels fets s’hi van desplaçar dos helicòpters, dues ambulàncies del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM), una ambulància del Servei Urgent Mèdic andorrà (SUM), quatre patrulles dels Mossos d’Esquadra i cinc dotacions dels Bombers de Catalunya. Segons va poder saber aquest rotatiu, també s’hi van traslladar un equip de psicòlegs que van atendre als familiars de les víctimes. 
 
Consternació a l’institut/ Les tres joves que viatjaven a l’interior del vehicle, que circulava en sentit sud, es dirigien a l’Institut Joan Brudieu de la Seu d’Urgell on cursen el segon curs del Batxillerat Artístic. El director del centre educatiu, Xavier Falcó, va expressar que tant els companys com els professors estaven molt consternats per la notícia. L’institut va activar el protocol que s’utilitza en aquests tipus de casos i un equip de psicòlegs i pedagogs es va dirigir al centre per atendre als amics i companys de les noies. Tal com va assegurar Falcó, els alumnes van decidir  no marxar a casa i continuar a l’institut per donar-se suport entre ells malgrat que els ànims estaven «molt tocats». 
 
Condol de l’ajuntament/ En conèixer els fets, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell va publicar un missatge per traslladar el seu condol a la família i amics de la víctima mortal. Així mateix, també van fer extensiu el seu sentiment a totes les persones que formen part de l’Institut Joan Burdieu «especialment als alumnes i professors de batxillerat, companys directes de la víctima i de les altres dues noies ferides».
L’alcalde de la Seu, Albert Batalla, es va desplaçar al centre educatiu ahir al matí per donar la condolença a la comunitat educativa i fer-los palès el suport de la institució municipal personalment. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT