PUBLICITAT

Andorra la Vella

Peñarroya: «Volem guanyar però hem de saber com fer-ho»

El tècnic del MoraBanc té tothom a punt per jugar-se ser a la Copa de Rei

Per Iván Moure

Peñarroya instrueix els seus jugadors en un temps mort del partit contra l’Estudiantes al Poliesportiu d'Andorra.
Peñarroya instrueix els seus jugadors en un temps mort del partit contra l’Estudiantes al Poliesportiu d'Andorra. | A. Martín
Un dia queda per saber si el MoraBanc Andorra es classificarà o no per a la Copa del Rei. Demà espera l’última jornada de la primera volta, amb horari unificat (tots els partits es jugaran a les 12.30 hores) i la visita del conjunt tricolor a una de les pistes més temudes de la Lliga Endesa: el Fernando Buesa Arena del Laboral Kutxa Baskònia. Jugadors com Daniel Clark, Luka Bogdanovic i Betinho Gomes tenen clar que una victòria serà gairebé definitiu, com així va coincidir ahir també Joan Peñarroya. El tècnic, però, va donar una volta de rosca més a la situació i va assegurar: «Tenim pressió perquè volem guanyar. Però hem de saber què fer bé per aconseguir-ho. Sobretot s’ha de tenir més continuïtat que en els darrers partits».
 
Una última sentència que apunta, per exemple, al mal inici que el conjunt tricolor va protagonitzar la setmana passada a casa contra el Sevilla que va derivar en un 6-12. Mantenir la concentració els 40 minuts és el que desitjaria tot equip, però una de les coses més difícils d’aconseguir en el bàsquet de màxim nivell. Per això Peñarroya va demanar resistir quan es produeixi una davallada: «Si desconnectes tres minuts, la lògica diu que no podríem recuperar. Amb 4 pèrdues de pilota et fan un parcial de 12-0 del qual contra un rival d’aquesta entitat és complicar tornar a recuperar. Així que haurem de mirar que els seus moments pletòrics no ens treguin del nostre ritme», va indicar.
 
El que no es treballa en partits com aquest és la motivació. No cal per un simple motiu: «Ha guanyat el CSKA, aquest ja és prou al·licient», subratlla Peñarroya. Perquè ahir, els homes de Velimir Perasovic es van imposar en l’Eurolliga a l’equip rus, un dels favorits al títol, per 81-71 amb un recital de Bourousis (19 punts, 13 rebots, 30 de valoració). No li va faltar raó, per tant, a Peñarroya, quan presentar el Baskònia com «un rival de primeríssim nivell, pel moment de forma en què està i per la seva història com a entitat» i de titllar aquest enfrontament com «super complicat», «de màxima dificultat».
 
Poder a la pintura... I molt més / Està clar que Bourousis és el jugador franquícia dels de Perasovic, «el jugador que està dominant la Lliga»  i «la referència en el joc estàtic» per a Peñarroya, per ser el que més punts té de valoració i el que més rebots captura, però el tècnic egarenc va avisar que es tracta d’un equip «molt perillós en moltes coses», no només a la pintura o en el perímetre, amb Darius Adams com el segon que més la fica de més enllà de 6,75 per darrere l’aler polonès de l’Obradoiro Waczynski, el culpable de la derrota a Santiago fa tres jornades després d’una pròrroga. «Per exemple a camp obert és quan més mal et fa. Tenen dos bases que saben portar aquest tipus de situacions. Adams i James són jugadors de nivell NBA. A més l’afició torna a estar amb ells...», va recordar per tornar a recordar: «És una de les pistes més difícils d’Europa», on aquest any porta en lliga vuit partits dels quals ha guanyat set, entre ells Barça, Madrid o Gran Canàrnia i sorprenentment va perdre contra el Tenerife a la jornada 9. 
 
En la desena, el pròxim rival del MoraBanc va perdre en un dels derbis bascos a Bilbao i des de llavors acumula sis victòries seguides. Però per a Peñarroya, el MoraBanc també té les seves armes i ambicions. La més immediata, obviament, la Copa, un objectiu «important per al club, el país, el cos tècnic i els jugadors» que esperona a continuar treballant. I per treure tensió al vestidor, també va assegurar: «Partits com aquest són els que agraden però passi el que passi, hem de continuar treballant i millorant». Un discurs que també ha après Betinho, qui va admetre: «Mai havia viscut tanta igualtat per un objectiu com ara i volem guanyar perquè així anirem a la Corunya, però si no anem també estarem satisfets».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT