PUBLICITAT

Sant Julià de Lòria

Farré carrega contra l’aprovació d’un crèdit per a Camprabassa

Assegura que 3,5 milions d’euros és un «xec en blanc» per Naturlandia

Per IVÁN ÁLVAREZ

Farré i altres membres de l’oposició, ahir durant la sessió de comú.
Farré i altres membres de l’oposició, ahir durant la sessió de comú. | TONY LARA
El conseller de la minoria del Comú de Sant Julià de Lòria, Joan Albert Farré, va criticar fermament l’aprovació per majoria d’un crèdit extraordinari per a la concessió d’un préstec a Camprabassa de gairebé 3,5 milions d’euros. El membre d’Unió Laurediana va criticar que «els compromisos adquirits per Naturlandia no estan encara definits ni avalats per cap informe financer» que acrediti la necessitat de fer front a aquesta quantitat.
 
Farré va explicar que acceptaven la necessitat d’auxiliar Naturlandia en el pagament de proveïdors i els sous de treballadors, però que aquest crèdit «va més enllà» i no entenen que «el primer dia la corporació ja vol votar un crèdit d’aquest dimensió sense haver-ho debatut». El conseller d’UL va afirmar que aquest crèdit representa un «xec en blanc» per a Camprabassa,que era «opac i poc transparent» i que les finances comunals s’han d’administrar definint el destí dels ingressos perquè la ciutadania «té tot el dret a saber-ho».
 
El representant de l’oposició va afegir que «no pot ser que fa uns dies el cònsol major digui que el Comú està malalt però que no es coneix la malaltia i que, de cop, es faci una recepta de 3,5 milions d’euros». A més va indicar que celebraven que hi hagués un informe de l’interventor que «posi en evidència que els comptes del comú poden suportar un crèdit d’aquesta dimensió», ja que tot plegat venia a significar que l’alarmisme que s’ha generat en torn als comptes de la corporació «no són justificats».
 
«Això suposa un increment del deute del comú i una despesa que els ciutadans es trobaran d’aquí quatre anys», va afirmar Farré. També va voler puntualitzar que el patrimoni de Camprabassa està separat del comú i, com és el màxim accionista havia d’atendre als seus compromisos i necessitats però que, amb aquest crèdit, «està convertint els compromisos de Camprabassa en els del comú d’una manera poc rigorosa i sense control».
 
Per part seva, el cònsol major, Josep Vila, va replicar que aquest crèdit es destinarà a fer front a pagaments de conceptes que ja s’han gastat i compromisos ja contrets durant la legislatura passada. 
 
L’objectiu de l’equip comunal és aprovar el pressupost més endavant  i incloure-hi aquesta partida però, de moment, s’ha optat per aquesta mesura extraordinària, tenint en compte, a més el dèficit que pateixen els comptes d’explotació de la societat. Tot i això, Vila va afirmar que els comptes del comú –deixant de banda Camprabassa– s’han controlat correctament i que «difícilment trobarem grans coses». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT