PUBLICITAT

Andorra la Vella

Nomen acusa Cinca de «menysprear» la seva reputació

L’exconseller activa la demanda i busca una «rectificació» del ministre

Per IVÁN ÁLVAREZ

Eusebi Nomen mostra un document davant dels mitjans de comunicació a la porta de la Batllia, ahir.
Eusebi Nomen mostra un document davant dels mitjans de comunicació a la porta de la Batllia, ahir. | EL PERIÒDIC
El president de la cooperativa Raiffeisen.ad, Eusebi Nomen, va presentar ahir una querella criminal contra el ministre de Finances, Jordi Cinca, per «injúries greus contra la meva persona». Nomen va explicar que el portaveu del Govern va emetre una sèrie d’afirmacions que «falten a la veritat» i que «mereixen una rectificació, que és, va repetir en diverses ocasions, «el que busco per sobre d’enemistats ni altres coses».
 
L’exconseller va recordar que, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres del passat dimecres, Cinca el va situar a prop dels germans Cierco, immersos en plena batalla legal pel cas BPA, i considera que hi ha difamació. El ministre va fer referència a l’exconseller quan va afirmar que «no deixa de ser curiós que el senyor Nomen, promotor de la cooperativa Raiffeisen tingui informació sobre els passos que va seguint la família Cierco, i tingui informació sobre si al març tindrà o no resposta en aquests suposats processos que han iniciat [els màxims accionistes] als Estats Units. Serà que participa de totes aquestes reflexions i d’impulsar tots aquests actes, perquè si no, no acabo d’entendre com té tota aquesta informació».
 
L’impulsor de la cooperativa va estudiar el fet amb els seus advocats i va decidir ahir entrar l’escrit de la querella criminal al Tribunal de Corts.
 Nomen va argumentar que el portaveu del Govern el va acusar de participar «en les estratègies de la propietat i impulso les accions judicials als Estats Units i que com pot ser que tingui les dades». Davant d’aquestes afirmacions, va insistir el president de la cooperativa, «només puc reafirmar que no són veritat i que ho va dir d’una forma que menysprea i per erosionar la meva reputació i la de Raiffeisen».
 
Nomen va recordar que la seva proposta de resolució és «altruista», que el què vol és «una solució positiva» de l’afer BPA i és un projecte «en el qual han dipositat la seva confiança moltes persones, amb milions d’euros i llocs de treball en joc». En aquest sentit va defensar que la seva obligació és estar al corrent de tot el què està passant i que disposa de la informació esmentada perquè tothom hi pot accedir via internet. 
 
L’exconseller va apuntar que només calia anar a Google i que tota aquest informació està disponible a la xarxa. «És un document que deixa ben clar que el 25 de març és quan s’acaben una sèrie de terminis que els acusats i acusadors del cas han de presentar uns documents». Nomen va afegir que «el més gros de tot és que el senyor Cinca va dir que simulava tenir informació, que la tinc, o que si la tenia era que formava part de tot això». «Només li puc dir que si la tinc és perquè està a internet i qualsevol persona hi pot accedir», va remarcar amb fermesa.
 
Nomen va reconèixer que ha optat per presentar una querella perquè Cinca «no m’ha deixat cap altra alternativa». «És una persona amb la què és molt difícil dialogar i ell va decidint qui és culpable d’una cosa, qui treballa per la família Cierco, qui no ho fa i, a sobre, ho diu públicament», va raonar. 
Finalment l’exconseller va cloure indicant que «és evident que si resulta que jo formo part d’una estructura que treballa pels interessos d’una família, que som molt dignes, no sóc independent. I jo reivindico la meva independència». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT