PUBLICITAT

Escales-Engordany

Cinca diu que els euros es distribuiran «imminentment»

El ministre s’ha reunit amb el portaveu de Ccpoa, Ruben Pulido

Per EL PERIÒDIC

L’estoig que tornarà a distribuir-se després d’exhaurir-se el període.
L’estoig que tornarà a distribuir-se després d’exhaurir-se el període. | El Periòdic
Els euros andorrans del 2014 seran posats a la disposició de distribuïdors internacionals de forma imminent», segons paraules transmeses pel propi Ministre de Finances, Jordi Cinca, i portaveu de Coin Collectors & Professionals Outraged by Andorra (CCPOA), Rubén Polido.
 
Polit, director d’una de les empreses capdavanteres en la distribució de moneda euro a nivell internacional (PULIFIL) i al seu torn, portaveu del grup de numismàtics professionals i col·leccionistes CCPOA, ha visitat recentment el Principat on s’ha reunit amb Cinca, amb la finalitat de poder aclarir i posar llum sobre les problemàtiques que giren entorn de la distribució dels euros del país.
 
Segons paraules de Cinca transmeses al director de PULIFIL «la distribució dels euros d’Andorra 2014 podria tenir fi en les properes dues setmanes». El Servei d’emissions, tutelat en aquests moments pel Govern, ha enviat recentment un correu electrònic a tots els distribuïdors internacionals amb la finalitat d’assignar aquestes emissions i amb això, alliberar finalment l’emissió dels euros d’Andorra 2014. Actualment, totes les ordres estan sent processades pel propi Govern i segons declaracions de Cinca, «les ordres rebudes han estat més de les esperades», la qual cosa obligarà al fet que, en conseqüència, els professionals numismàtics no percebin la totalitat de les peces pre-ordenades, ja que aquestes ordres superen en nombre el volum total d’emissió per a aquestes monedes. Per tant, i segons afirmacions de Ministre de Finances, «l’assignació de peces es farà sobre la base d’un prorrateig que permeti una repartició justa de l’emissió». De ser tot cert, podríem dir que es tanca, per fi, el polèmic i controvertit capítol dels euros d’Andorra. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT