PUBLICITAT

Escales-Engordany

Un quart de segle televisiu

La Ràdio i Televisió d’Andorra celebra les seves noces d’Argent amb una gran festa que aplega a centenars de treballadors i extreballadors de la casa

Per EL PERIÒDIC

La sala de Congressos en què ahir es va projectar el documental.
La sala de Congressos en què ahir es va projectar el documental. | TONY LARA
La nit del 31 de desembre de 1990 a 1991 naixia Ràdio Andorra. Una nit especial no només per la benvinguda d’un nou any sinó perquè donava inici a la història dels mitjans de comunicació públics al Principat. El mateix mes de gener també s’iniciava, en període de prova, l’emissió de la televisió andorrana. Aquell moment quedaria gravat a la ment dels residents del país i marcaria un abans i un després en el futur d’Andorra. 25 anys després, el mitjà repeteix l’efemèride amb una gran festa que va tenir lloc ahir a la nit el Centre de Congressos de la capital.
 
Des dels seus impulsors, passant per aquells que només hi han passat uns mesos i arribant als que han dedicat gran part de la seva vida a la Ràdio i Televisió d’Andorra, l’esdeveniment va aplegar a centenars de treballadors i extraballadors que, d’una manera o d’una altra, han deixat el seu granet de sorra durant aquest primer quart de segle. 
Al llarg d’aquests 25 anys, s’han realitzat centenars de programes tant de ràdio com de televisió que els mateixos professionals han recollit en un documental sota el títol ORTA 25 anys que recull la trajectòria de la casa. Així mateix, recorda anècdotes dels seus inicis, com el fet que compartís emissió amb TV3, i l’evolució que ha viscut el mitjà nacional amb, per exemple, l’arribada d’Internet. Tant els treballadors com les produccions i la tecnologia utilitzada s’ha anat professionalitzant i adaptant als canvis tant socials com econòmics que ha patit el Principat. Durant aquest quart de segle però, no han deixat mai d’informar sobre la realitat del país donant testimoni de l’actualitat.
 
El director de RTVA, Xavier Mujal, destacava ahir la voluntat de treball i l’esforç de totes les persones que han format part de la casa, especialment, d’aquells que no s’han desvinculat mai del projecte en aquests 25 anys. Mujal també va remarcar la importància de disposar d’un servei de comunicació públic, capaç d’informar, formar i entretenir el teixit social. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT