PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El PS demana el contracte laboral del cap de gabinet

El partit vol tenir més informació sobre la relació entre el Govern i Torrejón

Per EL PERIÒDIC

A l’esquerra el conseller general del Partit Socialdemòcrata, Gerard Alís.
A l’esquerra el conseller general del Partit Socialdemòcrata, Gerard Alís. | TONY LARA
El conseller general del Partit Socialdemòcrata, Gerard Alís, va entrar el passat divendres a Sindicatura una demanda d’informació on reclama que Govern faciliti el contracte laboral –signat entre totes dues parts– que s’ha tancat amb el nou cap del gabinet jurídic de l’Executiu. Ja que els consellers generals del PS volen tenir més informació sobre la contractació d’un expert en dret espanyol en aquest càrrec, així ho va destacar ahir el PS en un comunicat. 
 
Tanmateix, el partit especifica que en els darrers dies, diversos mitjans de comunicació del país, «tant escrits com digitals, han informat de l’acord que s’hauria assolit des de Govern amb qui fins fa uns mesos era el director general de l’advocacia de la Generalitat valencià, Jesús Emilio Torrejón Puchol, càrrec que va abandonar amb el canvi de color polític a la comunitat i que havia ocupat des de l’any 2007, una etapa on destacats figures del govern llevantí van estar immers en casos judicials de rellevància vinculats a la corrupció». 
 
A més, «segons les notícies aparegudes, el jurista percebria un salari mensual de 8.000 euros per realitzar aquesta tasca». Prenent aquests fets com a referència, el PS també remarca que els mitjans «s’han fet ressò els darrers dies del malestar que entre el col·lectiu d’advocats hauria generat aquesta contractació». I és que molts professionals «consideren que la feina que exercirà Torrejón era perfectament assumible per gent del país i que no calia anar a buscar el cap de gabinet a un altre Estat». Per aquest fet, des del PS es vol tenir més informació sobre la relació contractual que s’ha tancat entre l’executiu i el nou director del gabinet jurídic. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT