PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

Més de 56.600 firmes contra les morts impunes

La petició continua en marxa per aconseguir més suport

Per EL PERIÒDIC

El marit de la demandant de Change.org.
El marit de la demandant de Change.org. | CHANGE.ORG
La petició de Change.org feta per una veïna de la Seu d’Urgell, Anna Gonzalez, en contra de les mort impunes a la carretera ha superat ja les 56.600 firmes. La demanda es va realitzar tan sols fa dues setmanes i ja s’ha superat amb creus la primera expectativa que era arribar a les 10.000 signatures virtuals. 
 
Tot i això, la petició continua en marxa per aconseguir quant més suport ciutadà millor. D’aquesta manera, Gonzalez segueix demanat que es modifiqui la nova reforma legal i els articles 142 del Codi Penal que regula l’homicidi per imprudència i l’article 195 que regula l’omissió del deure de socors. Pel que fa a l’homicidi per imprudència, Gonzalez proposa un tercer apartat en el sentit següent: «El qui, per imprudència lleu causi la mort d’altri ha de ser castigat amb la pena de multa fins a tres mesos». Afegint que si l’homicidi s’hagués comès utilitzant un vehicle de motor o un ciclomotor, «es pot imposar la pena de privació del dret a conduir vehicles de motor i ciclomotors de tres mesos a 1 any». «D’aquesta manera s’aconseguiria que tots els accidents en què hi hagués una mort com a resultat d’una imprudència anessin a judici, ja fos aquesta greu, menys greu o lleu».
 
Acollida de la societat / Són milers els ciutadans que han firmat la petició i han mostrat la seva disconformitat vers el fet que el Codi Penal no estigui regulat en aquest aspecte. Per exemple, un ciutadà ha deixat un comentari en la petició destacant que és «una injustícia que una persona mori per la negligència d’una altra i s’escudi en una llei totalment injusta perquè li surti gratis matar i arruïnar la vida de la seva dona, els seus fills i els seus éssers estimats». Però «el que més dol és veure la interpretació de la llei que fa la jutgessa, totalment reprovable!». 
 
Un altre firmant i cciclista remarca en la petició que pel bé «de la nostra tutela judicial, cal modificar i fer efectiva les remodelacions d’aquesta llei». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT