PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Sense renunciar a res

Tot i no haver entrat a la Copa del Rei, Aixàs valora el que s’ha assolit i que seguiran per ser als play-off

Per JOAN JOSEP BLASCO

Gorka Aixàs, a la dreta, amb Víctor Sada i la samarreta commemorativa dels 400 partits del jugador a l’ACB.
Gorka Aixàs, a la dreta, amb Víctor Sada i la samarreta commemorativa dels 400 partits del jugador a l’ACB. | A. Martin / BCA
El somni de ser a la Copa del Rei va concloure a Vitòria. Participar no era un objectiu de sortida, però la pròpia competició va posar al BC MoraBanc Andorra lluitant per l’objectiu, i dependre de si mateix per ser-hi. El salt de qualitat de l’equip respecte a la temporada passada és més que evident, que l’ha fet trobar-se per lluites molt diferents a la de fa un any. Un cop el bitllet a la Corunya no s’ha pogut adquirir, el pensament està en el que queda de curs, per provar de mantenir la línia i ser protagonista.
 
A la pista del Laboral Kutxa Baskònia no es va fer el partit desitjat. Els bascos van mostrar-se massa superiors i no van deixar cap mena d’opció per a que la victòria anés cap el Principat. «Fot quedar-se a només un partit de ser a la Copa del Rei i finalment no poder-hi ser. Ens enfrontàvem a un superival en un camp extremadament difícil. Havíem de fer un partit perfecte i no ens va sortir», admet el president del MoraBanc, Gorka Aixàs, que posa en valor el que s’ha assolit en aquest primer tram de la temporada: «És una passada poder haver lluitat per aquest objectiu fins a l’últim moment. Un cop passada la primera decepció, ho poses tot en context, i et dones compte de tot el que hem aconseguit. Tant de bo s’estengui a la segona volta».
 
I un cop queda enrera la Copa del Rei i se supera l’equador de la competició, queda pensar en el que queda, en el que hi ha per davant. Perquè de límits no se’n posen. I mirant com han anat fins ara les coses, no seria impensable poder entrar als play-off. «No sé si ens toca jugar-los, però està clar que no renunciarem a res mai. La competició ens situarà al nostre lloc. Volem allargar al màxim la dinàmica de joc que estem seguint», assegura Aixàs. Al club «som molt conscients de qui som i d’on venim, però tenim una ambició màxima», pel que no valoren posar-se limitacions, ni de sortida, ni quan s’està en marxa. El MoraBanc té ganes de ser un club important a l’ACB els pròxims anys, i pugnar per aquests objectius està en el pensament: «Perquè no estar en un futur sempre en aquest context? No renunciem a res. Volem estar sempre com més a dalt millor».
 
Seguir un camí ascendent / Els últims anys el discurs de l’entitat sempre ha tingut una direcció en les diferents veus autoritzades que hi ha. El de créixer tots junts, des de la directiva, al cos tècnic i la plantilla. I fer-ho sense pressa, tot i que esportivament el ritme ha estat elevat les últimes temporades. «Sempre hem volgut anar pas a pas, creixent a poc a poc. Volem disfrutar al màxim aquesta competició, perquè la temporada passada no vam poder fer-ho massa», i més ara que la situació és diferent: «No s’arriba fins aquí per casualitat i esperem seguir amb aquesta dinàmica per guanyar el màxim de partits fins a final de temporada».
 
A l’inici de la campanya l’equip va estar irregular. Calia acoplar les peces i nouvinguts com Giorgi Shermadini estaven molt lluny de mostrar el que eren capaços de fer. La irregularitat imperava, però a mida que van anar passant les setmanes tot va canviar substancialment, per donar un salt qualitatiu. «Hem crescut durant la primera volta. Vam fer una pretemporada molt bona i potser ens va perjudicar a l’inici de la lliga. Però amb el pas de les jornades hem agafat el bon camí i consolidat la feina». Pel que fa a fitxatges, si tot transcorre amb normalitat, no es produirà cap mena de novetat: «Sempre mirem i estem atents. No tenim pensat fer-ne cap si no passa res d’estrany», en forma de lesió o que algun jugador decideixi marxar al rebre una oferta.
 
Les mesures de creixement no només són esportives sinó també socials. Com a club vol augmentar en nombre de socis i seguidors. «És un dels passos que ens queda fer, que la gent vingui i que donem la percepció que podem guanyar a qui sigui. Hem d’aconseguir que s’enganxin i depèn de nosaltres aconseguir-ho».
 
Xifres molt diferents / La permanència és la primera fita de la temporada i aquesta té camí d’aconseguir-se molt més aviat que no pas el curs passat, el del retorn a l’ACB. En aquella ocasió ho va passar força més malament, i va costar assegurar la salvació. Els números d’un any a l’altre són força diferents. La campanya passada a l’equador de la competició el conjunt andorrà tenia un balanç de cinc victòries i dotze derrotes, ocupant la quinzena plaça i estant a només una victòria per sobre els llocs de descens. En canvi, enguany és de 8-9, a cinc de distància de les places que condemnen a LEB Or. Pel que fa a punts en contra i a favor, la campanya passada era de 1206-1278, mentre que el curs present és de 1378-1390.
 
Partit d’Unicef / Dissabte comença la segona volta i el MoraBanc juga al poliesportiu d’Andorra, rebent al CAI Saragossa (21.00 hores). Aquest partit té una connotació social perquè tota la recaptació que s’obtingui en el taquillatge s’entregarà a Unicef per ajudar a l’entitat en els projectes que desenvolupa. Els socis poden comprar fins divendres dues entrades per carnet a un, tres i cinc euros a les oficines del club.
 
Triomf del sènior B / Millora el MoraBanc B, que suma la segona victòria consecutiva. Va imposar-se al BBA Castelldefels per 61-64, remuntant a l’últim quart per adjudicar-se el partit. David Jofresa, amb setze punts, va ser el màxim anotador del matx. L’equip de Milo Nunes és setè amb sis triomfs i nou derrotes.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT