PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Revolució al Lusitans

El club acomiada Jordi Pascual i incorpora Raül Cañete com a entrenador per canviar el rumb de l’equip

Per I.M. / J.J.B.

Cañete, a Aixovall, dirigint-se a la banqueta quan era l’entrenador de la UE Sant Julià.
Cañete, a Aixovall, dirigint-se a la banqueta quan era l’entrenador de la UE Sant Julià. | Facebook
Per a un dels grans de la Lliga Grup Becier quedar-se un any sense participar en competició europea és un peatge massa car que no es pot permetre el luxe de patir. I l’FC Lusitans Les Barques no vol que es produeixi cap trasbals fins a final de temporada per aconseguir l’objectiu, i a més no renuncia a guanyar la lliga encara que es troba lluny del líder. Fa canvis a la banqueta i Raül Cañete es fa càrrec de l’equip.
 
La directiva va decidir destituir Jordi Pascual per canviar la irregularitat que manté el conjunt des del començament de la temporada. Al mateix temps també prescindeix de l’assessor extern, Xavi Roura. Tots dos havien arribat a inici del curs. Cañete es trobava sense equip després que fos destituït del Restaurant Tic Tapa UE Sant Julià el novembre passat per la falta de resultats. «Necessitàvem un canvi, un revulsiu de cara a afrontar la part més decisiva de la temporada», afirma el president del Lusitans, Antonio da Silva.
 
Perquè es troba en la tercera posició a 7 punts del líder, el Don Denis FC Santa Coloma, i a dos del segon classificat, la UE Santa Coloma. «Volem aspirar a guanyar algun títol aquesta temporada i sobretot classificar-nos per anar a Europa», afirma Cañete, que debuta diumenge en el retorn de la Lliga Nacional després de l’aturada hivernal contra l’Assegurances Generals FC Ordino. El nou tècnic té quatre dies per a preparar el matx de la seva estrena. El que té clar és que «quan es fan canvis és per tractar d’assolir els objectius», i és conscient del que se li demana i el que ha de significar la seva arribada: «Hem d’intentar seguir una regularitat que ens permeti consolidar-nos i atrapar els que tenim per sobre». No n’espera menys, ja que «sempre que estàs en un equip de la zona de dalt aspires al màxim».
 
Arribada de Riera / El Lusitans és l’equip que més s’ha reforçat en aquest mercat d’hivern. S’ha efectuat l’arribada de fins a sis jugadors. L’últim en fer-ho és Riera. I no ho fa com a cedit, com era la primera intenció de l’FC Andorra, que el va apartar de l’equip per l’enfrontament que va tenir amb el preparador físic, Jordi Benet. El davanter, que la setmana passada ja es va estar entrenant amb el Lusitans, és en plenes condicions jugador del club, ja que l’entitat tricolor finalment li ha tramitat la baixa.
 
En aquest període del mercat s’han produït les altes a més de Riera de Mateo, Pousa, Samir, Villanueva i Diop, per conformar un grup que arriba als 23 components. «Hi ha una plantilla molt competitiva, amb jugadors d’una gran qualitat», afirma Cañete.
 
Banqueta complicada / Els últims anys a la banqueta del Lusitans hi ha hagut força canvis. A les darreres tres temporades es produeixen fins a cinc moviments. La campanya 2012-13 va iniciar-la Vicenç Marquès, que va ser substituït per Salva Estruch, que no va arribar a concloure el campionat, ocupant el seu lloc Carlos Sánchez. Aquest tècnic va continuar en la següent, però la manca de resultats també el va condemnar, i Marquès va tornar a fer-se càrrec de l’equip el que quedava de temporada i tota la següent.
 
L’estiu passat la directiva va decidir fer nous canvis. Roura arribava com a entrenador, i fins i tot va ocupar la banqueta a l’eliminatòria de la Lliga Europa contra el West Ham United FC, però per iniciar la lliga el club va transferir-lo a assessor extern al no comptar amb tota la documentació necessària per residir al país i Pascual va convertir-se en el primer entrenador.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT