PUBLICITAT

Andorra la Vella

Cinca contradiu Martí per la contractació de Torrejón

El cap de Govern i el ministre no coincideixen en el moment en què es va incorporar el nou cap del gabinet jurídic

Per Iván Álvarez

El ministre portaveu, Jordi Cinca, durant la seva compareixença a l’edifici administratiu, ahir.
El ministre portaveu, Jordi Cinca, durant la seva compareixença a l’edifici administratiu, ahir. | SFGA
El portaveu del Govern, Jordi Cinca, va desvetllar ahir que el nou cap del Gabinet Jurídic, Emilio Torrejón, es va incorporar al seu càrrec el 4 de gener i que el vincle finalitzarà el 31 de desembre de 2018. Amb aquesta afirmació, el ministre de Finances va contradir el cap de Govern, Toni Martí, quan, la setmana passada, va afirmar que el contracte de Torrejón s’estava treballant però encara no s’havia signat i que «s’ha de concretar». A més, Martí, per tota la polèmica que ha suscitat la contractació del l’assessor valencià, es va comprometre a escoltar els neguits i a donar explicacions al Col·legi d’Advocats.
Cinca va explicar que el nou cap del Gabinet Jurídic «ve en comissió de servei per un període molt definit»i  amb la finalitat «d’organitzar un gabinet jurídic potent». El ministre portaveu va argumentar que  «hi havia una necessitat a cobrir» i que el volum de feina del Govern en l’àmbit jurídic «anirà cada vegada a més», especialment un cop entri en vigor l’acord d’associació amb la Unió Europea. L’objectiu, va remarcar el ministre de Finances, és «disposar d’un gabinet jurídic solvent i suficientment dimensionat» que eviti al Govern haver de recórrer tant com fa ara a l’assessoria de professionals privats. 
Cinca va aprofitar, a més, per respondre a l’excap de Govern, Jaume Bartumeu, que ahir va mostrar la seva disconformitat al voltant de la contractació de Torrejón i va titllar la seva elecció com a un «menyspreu al talent del país». El portaveu va indicar que a l’actual president d’SDP ara «no li toca governar i no li toca a ell prendre aquestes decisions». «Creiem que hi ha una necessitat de potenciar un gabinet jurídic que no es va potenciar, especialment, en aquella època i que nosaltres considerem que cal fer-ho», va disparar. Cinca va defensar que «entenem que per segons quins tipus de dossiers, de resolucions o elaboració d’algunes lleis, sí que és normal recórrer a professionals del país» i va afegir que era normal recórrer a «professionals internacionals» per altres aspectes de «més complexitat» o per «l’especialitat del tema». Amb tot, va indicar que es podrà estructurar el servei jurídic, un cop configurat, amb professionals andorrans.
PUBLICITAT
PUBLICITAT