PUBLICITAT

Andorra la Vella

El tribunal condemna a nou anys el jove que va apunyalar un taxista

A banda de la reclusió i d’una indemnització de 25.000 euros, el noi serà expulsat del país 25 anys

Per marisa da costa

El jove que l’agost del 2014 apunyalava un taxista a Sispony amb la finalitat de prendre-li les possessions, passarà els propers set anys i gairebé vuit mesos a la Comella. El Tribunal de Corts que el passat mes de novembre escoltava el seu testimoni va considerar convenient condemnar el noi a nou anys de presó, dels quals cinc i mig corresponen a la punició per l’intent d’assassinat. Els tres anys i sis mesos restants de privació ferma de llibertat van ser imposats pel furt de la caixa que aleshores acumulava el taxista, així com per endur-se i estimbar el vehicle. Un cop surti del centre penitenciari, a més, serà expulsat del país per un període màxim de 25 anys.
 
La condició que l’acusat tingués menys de 21 anys en el moment en què es donava l’agressió, així com el fet que –instants abans que tingués lloc el judici– fes efectiu el pagament de 10.000 euros a la víctima (dels 25.000 euros d’indemnització que finalment li haurà d’aportar), va portar els jutges a no satisfer la pena màxima sol·licitada per part del ministeri públic. 
 
En la lectura dels informes i desestimant els «nerviosisme» defensat pel noi durant el judici, la fiscalia va exigir deu anys ferms d’encarcerament, a més de l’expulsió definitiva del país, el pagament de la indemnització així com el cobriment de les despeses que la Caixa Andorrana de la Seguretat Social va carregar arrel de les lesions patides per la víctima, un taxista de 33 anys amb qui no podrà establir cap mena de contacte després del temps de reclusió i abans no finalitzi el període d’expulsió al que se l’ha condemnat. 
 
Finalment, el jove complirà nou anys dividits pels delictes majors d’assassinat en grau de temptativa, d’una banda, i de robatori, de l’altra. També cal considerar les infraccions menors per port il·legal d’arma i altres consideracions. Per tot plegat, el reu, que fugia del país després de perpetrar les ganivetades i el robatori i tornava dies després empès per la pròpia família, haurà de satisfer a la CASS un import superior als 10.000 euros per cobrir els tractaments necessitats pel taxista arrel de l’agressió patida a Sispony.
 
Pare i fill, condemnats/ El tràfic continuat i en gran quantitats portarà un pare i un fill a passar uns mesos a la Comella. Menor de 21 anys en el  moment dels fets, un jove acusat de traficar amb productes estupefaents va ser condemnat a dos anys de presó, dels quals 16 mesos ferms. A més, haurà de córrer amb una multa de superior als 4.000 euros. El seu company en la comissió d’aquests delictes contra la salut pública va ser el seu mateix progenitor, qui s’encara a dos anys d’encarcerament dels quatre condicionals a què va ser condemnat i la mateixa sanció administrativa de 4.500 euros. 
 
243.000 euros i embargament/ Una parella acusada d’apropiar-se indegudament dels diners dels clients a través del trucatge d’una benzinera del Pas de la Casa, haurà de pagar al perjudicat 243.000 euros. A aquesta elevada xifra, cal sumar el fet que el Tribunal de Corts va estimar convenient embargar tots els béns del matrimoni, tant a Andorra com al país d’origen, així com a tres anys de presó dels que  cal tenir en compte un any ferm que ja va ser complert. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT