PUBLICITAT

Escales-Engordany

Guerra oberta entre Jordana i Ld’A

Rossell creu que el president de la comissió vol «fer mèrits per DA» i «s’ha oblidat d’on prové, perquè és conseller gràcies a Cd’i»

Per ESTEFANIA GRACIA

Façana del Centre Sociosanitari d’Andorra, El Cedre.
Façana del Centre Sociosanitari d’Andorra, El Cedre. | TONY LARA
El president de la comissió de Sanitat i Medi Ambient, Carles Jordana, va lamentar ahir a través d’un comunicat la «manipulació de la visita al Cedre realitzada pel grup parlamentari liberal». Unes declaracions que han fet saltar espurnes i que liberals considera del tot incertes. 
 
Així, responent a les paraules de Jordana, el secretari d’Afers Internacionals, Valentí Martí, va remarcar que si un conseller «vol anar a veure, per les raons que consideri, una residència, trobo de bastant mal gust que el ministre no li deixi veure i més de la manera que ho ha fet». «No es tracta de manipulació, es va fer una demanda, com d’altres vegades s’ha fet, i entra dins de la norma del que faria un Parlament en la seva missió per impulsar el seu Govern». Tanmateix, el secretari general de Liberals d’Andorra (Ld’A), Amadeu Rossell, va puntualitzar que el pressupost «és una eina política i precisament hi ha una esmena pel tema Cedre, l’únic que volien constatar era si el pressupost que se li destinava era suficient o no, per tant, crec que el senyor Jordana s’ha equivocat i vol fer mèrits dins de Demòcrates per Andorra (DA)». A més, «crec que Jordana hauria de recordar d’on bé, perquè és conseller gràcies a Cd’i, però cada persona té la seva fidelitat manera d’actuar». Tot i això, «el temps posarà a cada un en el seu lloc», va assegurar Rossell. 
 
Així mateix, el grup liberal va mostrar una gran preocupació per la situació sanitària del país. «Assistim a acomiadaments de diversa gent i s’està fixant a noves persones, però ens agradaria saber quin rumb seguirà Andorra en la sanitat, si servirà el que s’ha fet fins ara o si s’haurà de tornar a començar,; si es llença tot a la brossa, és una pèrdua de temps i de diners». 
 
Preocupacions pel Cedre
 
Liberals d’Andorra creu que s’haurien de millorar les instal·lacions i el material que hi ha actualment al Cedre, a més d’augmentar la plantilla amb tres auxiliars d’infermeria, «perquè no donen a l’abast». 
 
A més, segons la consellera Carine Montaner, en el seu origen, el centre «tenia una funció determinada: l’acollida de gent amb autonomia», i actualment, el Cedre «té 118 persones ingressades per malalties cròniques o a llarga distància, per tant, són pacients molt dependents i el centre no està preparat ni té els mitjans per atendre’ls». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT