PUBLICITAT

Andorra La Vella

El termini per aplicar les normes ISO finalitza al 2018

Els certificats avaluen les organitzacions en gestió empresarial i ambiental

Per ESTEFANIA GRACIA

Jornada informativa a Assegurprevenció sobre la nova norma.
Jornada informativa a Assegurprevenció sobre la nova norma. | ASSEGURPREVENCIÓ
Prop de 1.130.000 empreses arreu del món tenen un certificat ISO 9001 de qualitat de gestió empresarial i 300.000 organitzacions de 171 països disposen del certificat ISO 14001 de sistemes de gestió ambiental . Els integrants tenen fins al setembre del 2018 per adaptar-se a les noves normes i canvis que s’aplicaran en aquest dos certificat, «sinó, deixaran de tenir la validesa que actualment els avalua», segons va destacar ahir la directora d’AENOR, Eva Subirà, durant una presentació informativa organitzada conjuntament amb Assegurprevenció, posseïdora actualment d’un certificat ISO 9001.  
 
Així mateix, actualment Espanya és el setè país del món i el quart d’Europa per número de certificats ISO 9001 amb més de 43.000 reconeixements, segons l’últim informe de la Organització Internacional de Normalització (ISO), mentre que és el cinquè país del món i el tercer d’Europa en registres de certificat ISO 14001 amb més de 16.000 organitzacions adscrites . 
 
Tot i que no es coneixen xifres exactes pel que fa als certificats expedits a Andorra, Subirà va remarcar que les dades del Principat «són similars i equiparables a les d’Espanya». A més, «Andorra mostra cada cop més preocupació pel que és a tenir escenaris acreditats, sempre hi ha voluntat de fer bé les coses i en el tema de certificació no podia ser diferent», va puntualitzar Subirà. 
 
Modificacions i canvis / Algunes de les modificacions principals que inclou la nova norma és potenciar i adquirir més compromís en el lideratge, millora la gestió, valorar molt els riscos i oportunitats, treballar més orientats- en els riscos i oportunitats, veure la part mediambiental com un sector estratègic, incorporar el cicle de vida dels productes i sobretot facilitar la integració de tots els sistemes ISO de gestió. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT