PUBLICITAT

Andorra la Vella

La vida continua a la Lliga Endesa

El vestidor del MoraBanc apel·la a mantenir la línia de la primera volta per somiar amb els ‘play-off’ per al títol després del revés per anar a la Copa

Per Iván Moure

Sastre (esquerra), Fatu (a dalt) i Kanacevic (a sota) intenten impedir que Jones capturi un rebot.
Sastre (esquerra), Fatu (a dalt) i Kanacevic (a sota) intenten impedir que Jones capturi un rebot. | Facebook
No era l’objectiu, però després de cinc jornades seguides en el top-7, la derrota a la setmana passada a Baskònia va suposar un revés per al MoraBanc Andorra d’última hora que el va deixar fora de les posicions de Copa. La vida, però, continua. Aquest cap de setmana arrenca la segona volta i l’equip que dirigeix Joan Peñarroya rep el CAI Saragossa al Poliesportiu, demà en el segon partit de la jornada (21.00 hores).
 
Toca aixecar-se, treure’s de sobre la pols i mirar endavant sense lamentar-se. Perquè per endavant queden 17 partits de fase regular i amb el descens a cinc victòries, està clar que l’equip tricolor pot aspirar a cotes més altes que la permanència. Aquelles «coses interessants» que deia dimarts Pañarroya, basant-se en que aquesta competició està sent tan igualada que un parell de derrotes et poden enviar a prop del pou i un parell de victòries a la zona noble. Aquesta és la lectura que ha fet el vestidor, que apel·la a mantenir la línia de la primera volta per tal d’aconseguir l’altre gran repte, inesperat al setembre, del tot creïble hores d’ara, de classificar-se per als play-off per al títol.
 
LA DEFENSA, ASSIGNATURA PENDENT / Així ho va fer públic ahir Sergi Pino, el qual en la línia del discurs de Peñarroya, va admetre que defensivament «es pot millorar». «En atac estem bé, anotem força punts, però també n’encaixem bastants i hem parlat de millorar en aquest aspecte. És qüestió de treure el màxim de cadascun, i això ho tenim a l’interior», va assegurar l’aler barceloní. Shawn Jones, de la seva banda, demana fins i tot donar un pas més i «millorar el que hem fet fins ara, perquè podem acabar en el top-8».
 
RIVAL QUE TRONTOLLA / El CAI no és que estigui molt fi aquesta temporada. El MoraBanc es va creuar en el sisè partit de la primera volta amb el conjunt que dirigeix Andreu Casadevall i la situació era angoixant per a tots dos, que portaven un balanç d’una victòria i quatre derrotes. Sada i companyia es van imposar al Príncep Felipe per 73-80 i van iniciar una ratxa de quatre victòries en cinc partits que el van portar a la setena posició de la taula. Però del passat no es viu i Pino va avisar que del perill d’un rival que acumula tres derrotes seguides i està necessitat de victòries: «Arriba de perdre d’un amb el Fuenlabrada, així que ens trobarem un rival ferit».
 
El que està clar és que si a Saragossa es va poder guanyar, al Principat no pot ser menys. Aquesta és la premissa d’un Jones que s’agafa a això: «Si ja l’hem guanyat una vegada, des del respecte, el podem superar aquí també». Però el pivot nord-americà, cada cap de setmana més protagonista i més adaptat a la Lliga Endesa – «no és fàcil adaptar-se a Europa però crec que des que vaig arribar he millorat bastant», va dir–, va apuntar a la bona defensa, perquè no passi el mateix que a Baskònia o fa tres setmanes a la pista de l’Obradoiro: «És una de les coses a millorar. Hem de mantenir la concentració amb més regularitat, que cadascú estigui a la seva posició... Hem de ser més sòlids en això. És una de les claus per continuar creixent com equip».
 
PARTIT ESPECIAL PER A SHERMADINI / L’estrella del MoraBanc, Giorgi Shermadini, tornarà a viure un partit especial contra l’equip en el qual va debutar a l’ACB a la campanya 2013-2014, després del ja viscut al Príncep Felipe, on juntament amb Bogdanovic, va ser decisiu per decantar el triomf del costat tricolor aportant 17punts i 7 rebots per sumar un total de 27 punts. Llavors, però, estava a la banqueta manya Joaquín Ruiz, destituït una setmana després de perdre amb el MoraBanc en caure també contra el Gran Canària a la pròrroga i augmentar el balanç a un alarmant 1-6.
 
CASADEVALL: 10 PARTITS, 4 TRIOMFS / Des de llavors, amb Casadevall, l’equip aragonès va anar creixent però tampoc gaire. En deu partits amb l’amic de Peñarroya a la banqueta, ha sumat quatre triomfs –Estu, Unicaja, Guipúscoa i Sevilla– però si a la jornada 7 era el penúltim, ara és l’avantpenúltim i té el descens directe a dues victòries. De moment, continua el colze a colze amb Estudiantes, Guipúscoa i Sevilla per mantenir-se fora de la zona vermella.
 
Peñarroya, però, prefereix no mirar la classificació del pròxim rival, sinó l’entitat: «És un club amb història, un equip de nivell i pressupost. Nosaltres acabem d’arribar. Som un equip per fer, per molta experiència que tinguin alguns dels nostres jugadors, i no podem relaxar-nos perquè no som millors que ningú». La modèstia, vital per al tècnic egarenc en el seu discurs per demostrar respecte pels rivals, no l’aplica en va. Perque el CAI ha perdut per no més de cinc punts contra Bilbao, Tenerife, Joventut i Fuenlabrada. No va bé en la Lliga, però sap competir.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT