PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Neguit per l’impacte que pot causar la processionària

Els consellers es reuniran per estudiar quines mesures aplicar

Per E. G.

Un niu de processionària fet en una branca de pi.
Un niu de processionària fet en una branca de pi. | EL PERIÒDIC
El Govern ha mostrat neguit per l’impacte i l’afectació que pot tenir la processionària sobre la societat i el medi ambient d’Andorra, ja que el contacte amb aquest insecte pot causar importants irritacions. 
 
Per instaurar mesures de prevenció i estudiar com es pot tractar l’arribada d’aquesta plaga, els consellers dels comuns es reuniran per posar en comú quines mesures cal dur a terme, intentant així emetre un comunicat d’actuació de cara a finals de la propera setmana o principis de la següent. Així mateix, el Govern està a l’espera de rebre aquesta comunicació per poder treballar en conjunt i actuar en conseqüència. 
 
Cal recordar, però, que la processionària s’instal·la als arbres, sobretot als pins, i a no ser que s’entri en contacte directe amb l’insecte, en cap moment pot perjudicar la salut dels ciutadans. Tot i això, el Govern vol posar mesures per evitar que l’insecte causi malestar a la societat, sobretot als nens, animals –en especial els gossos– i pins, que és el l’àmbit d’afectats que més directament es pot veure pertorbat. 
 
El grup que segurament es veurà més malmès per l’insecte serà el dels arbres, ja que la processionària els afebleix i els fa més sensibles a malalties, tot i que no els arribar a matar. L’insecte té preferència per la pinassa i el pi silvestre, entre les espècies autòctones, i pel pi insigne i el pi canari, entre les introduïdes. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT